Itāliete Godžija triumfē olimpisko spēļu kalnu slēpošanas nobraucienā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Itālijas kalnu slēpotāja Sofija Godžija trešdien Phjončhanā triumfēja olimpisko spēļu nobrauciena sacensībās dāmām, kamēr titulētā amerikāniete Lindsija Vona tika pie bronzas medaļas.

(Papildināts viss teksts.)

Patlaban 25 gadus vecā Godžija izcīnīja savas karjeras lielāko panākumu, trasi veicot minūtē un 39,22 sekundēs. Viņa kļuva par pirmo itālieti, kura olimpiskajās spēlēs triumfējusi nobraucienā.

Tikmēr pie sudraba medaļas negaidīti tika norvēģiete Ragnhilda Mūvinkele, kurai bija vien 19. starta numurs, finišā itālietei zaudējot 0,09 sekundes, savukārt Vona no olimpiskās čempiones atpalika par 0,47 sekundēm.

Vona līdz ar to nespēja atkārtot pirms astoņiem gadiem Vankūverā izcīnīto panākumu, kad nobraucienā izcīnīja savu pirmo un līdz šim arī vienīgo olimpiskās čempiones titulu. Pirms četriem gadiem Sočos viņa traumas dēļ nestartēja.

Šobrīd 33 gadus vecā amerikāniete kļuvusi par vecāko olimpisko medaļnieci kalnu slēpošanas dāmu sacensībās, pārspējot austrieti Mihaelu Dorfmeisteri, kura 2006.gadā Turīnā uzvarēja supergigantā un nobraucienā, tobrīd esot 32 gadus veca.

Phjončhanā Vona bija sestā supergigantā, taču pie medaļas vēl var tikt Alpu kombinācijā, kurā kalnu slēpotājas sacentīsies jau ceturtdien. Vona ir visu laiku titulētākā Pasaules kausa izcīņas dalībniece dāmām, karjeras laikā izcīnot 81.uzvaru. Pēdējo no tām amerikāniete februāra sākumā guva sacensībās Vācijā, kad nobraucienā aiz sevis atstāja tieši Godžiju.

Par olimpisko čempioni trešdien kļuvusī Godžija līdz šim Phjončhanā bija ieņēmusi 11.vietas supergigantā un milzu slalomā, bet tagad kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

Itāliete pērn pasaules čempionātā nobraucienā palika uzreiz aiz goda pjedestāla, bet izcīnīja bronzu milzu slalomā, savukārt šosezon divas reizes uzvarēja Pasaules kausa posmos tieši nobraucienā, kur šobrīd ir arī kopvērtējuma līdere. Savukārt pērn viņa Pasaules kausa absolūtajā kopvērtējumā bija augstajā trešajā vietā.

Savukārt 25 gadus vecā Mūvinkele, kura pirms četriem gadiem Soču olimpiskajās spēlēs bija sestā Alpu kombinācijā, Phjončhaā izcīnīja jau savu otro sudraba medaļu, jo pagājušajā nedēļā bija otrā milzu slalomā. Norvēģiete aizvada teicamu Olimpiādi, jo šosezon viņai labākais rezultāts bija viena otrā vieta Pasaules kausa posma sacensībās milzu slalomā.

Vairākas sportistes šajās sacensībās krita, kamēr šveiciete Lara Guta, kura pirms četriem gadiem Sočos šajā disciplīnā bija trešā, pieļāva kļūdu, neizbraucot vienus vārtus.

Pirms četriem gadiem Sočos nobraucienā tika pasniegtas uzreiz divas medaļas, kuras ieguva slovēniete Tīna Maze un šveiciete Dominika Žisēna. Maze jau ir noslēgusi savu karjeru, bet Žisēna trešdien ieņēma astoto vietu.

Phjončhanā startēja arī Latvijas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna, kura slalomā ieņēma 37., bet milzu slalomā 43.vietu.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu