Izrādi «Maģijas atslēgas» par Mihailu Čehovu veltīs simtgadei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jaunā Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra izrāde «Maģijas atslēga» par aktieri, režisoru un pedagogu Mihailu Čehovu veltīta Latvijas valsts simtgadei, preses konferencē pastāstīja teātra valdes locekle Dana Bjorka.

«Maģijas atslēga» tiek veidota Latvijas valsts simtgadei sadarbībā ar Kultūras ministriju, un iestudējuma skatītāji tiks iepazīstināti ar Čehovu, papildināja Bjorka. Kultūras ministrijas pārstāve Selga Laizāne uzsvēra, ka simtgades programmā liela uzmanība veltīta tieši teātrim, veicinot arvien jaunu oriģināldramaturģijas darbu rašanos.

Rīgas Krievu teātris ar izrādi plāno skatītājiem pastāstīt par Čehovu, kura vārdu teātris nes jau 11 gadus, vienlaikus atzīmējot Čehova ieguldījumu Latvijas teātra mākslas attīstībā.

Lugas pamatā ir dokumentāli materiāli, tai skaitā no Latvijas arhīviem un muzejiem. Režistore Marina Brusņikina pauda, ka skatītājus sagaidīs nevis biogrāfiska izziņa par Čehovu, bet «dzīves pilns, emocionāls stāsts – septiņi Čehova studenti stāstīs un pārdzīvos sava skolotāja dzīvi».

Brusņikina pastāstīja, ka viens no izaicinājumiem iestudējuma sagatavošanā bija dokumentālo materiālu pārveidot par plašai publikai pieejamu, saprotamu un interesantu izrādi, saprotot, ka luga nebūs domāta tikai «Čehova personības pazinējiem».

Marina Brusņikina
Marina Brusņikina Foto: LETA

Izrādes komponists Arturs Maskats atzina, ka luga viņam uzreiz iepatikusies un iekšēji uzrunājusi, lai gan viņš uzreiz sapratis, ka dokumentāls materiāls rada virkni izaicinājumu. «Tas ir stāsts par mākslinieku laikmeta griežos, smagos pārbaudījuma brīžos,» pastāstīja Maskats.

Izrādes «Maģijas atslēgas» radošajā komandā ir režisore Marina Brusņikina (Krievija), scenogrāfs Nikolajs Simonovs (Krievija), kostīmu māksliniece Jūlija Vetrova (Krievija), komponists Arturs Maskats, kā arī aktieri Aleksandrs Maļikovs, Aleksejs Korgins, Ivans Kločko, Maksims Busels, Jekaterīna Frolova/Olga Ņikuļina, Jana Herbsta/Nataļja Smirnova.

Iestudējuma pirmizrāde teātrī paredzēta sestdien, 24. februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu