Rokoperas «Lāčplēsis» jauniestudējumā galveno lomu izpildīs Dons

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Birkenfelds

«Arēnā Rīga» 8. novembrī no jauna iestudētajā rokoperā «Lāčplēsis» galveno lomu izpildīs Dons, īstajā vārdā Arturs Šingirejs, preses konferencē paziņoja iestudējuma producents Juris Millers. Koncertuzvedumā piedalīsies arī «Nācijas kopkoris», kurā piedalīsies dažādu pasaules valstu latviešu diasporas kolektīvi.

Rokoperas komponists Zigmars Liepiņš sacīja, ka uzskata Donu par vislabāko Lāčplēša lomas atveidotāju, jo viņš spēj sniegt roka stila izpildījumu. Viņš piebilda, ka šīs nav uzskatāmas par izmaiņām, jo ar iepriekš plānoto galvenās lomas solistu Daumantu Kalniņu līgums nebija noslēgts.

Liepiņš apgalvoja, ka līgumi ar plānotajiem māksliniekiem ir noslēgti un izmaiņas uzveduma dalībnieku sastāvā varētu notikt vien tad, ja kāds no viņiem negaidīti saslimst vai citu iemeslu dēļ nebūs spējīgs uzstāties.

Dons stāstīja, ka necentīsies kopēt kādreizējo galvenās lomas dziedātāju Igo, bet tā vietā viņš lomā grib «ielikt sevi».

Foto: Raimonds Birkenfelds

Starp koncertuzveduma solistiem būs arī Zigfrīds Muktupāvels, Ieva Kerēvica, Ginta Krievkalne, visi grupas «Jumprava» dalībnieki u.c.

Kā ziņots, dziedātājs Daumants Kalniņš pagājušajā nedēļā atsauca savu dalību 8. novembrī gaidāmajā rokoperā «Lāčplēsis», jo pasākuma producents netika piedāvājis māksliniekam parakstīt oficiālu līgumu par iestudējuma galvenās lomas izpildīšanu.

Kalniņš skaidroja, ka, tuvojoties izrādei, tās producents Millers viņam nav piedāvājis parakstīt oficiālu līgumu par Lāčplēša lomas atveidošanu, bet tajā pašā laikā biļetes uz izrādi turpina tirgot, materiālos minot Kalniņu kā Lāčplēša lomas izpildītāju.

«Diemžēl organizatoru neizdarības dēļ tirdzniecībā laistas biļetes ar neapstiprinātu sastāvu. Pēc neveiksmīgiem mēģinājumiem vēl šā gada sākumā beidzot sakārtot tiesiskās attiecības ar pasākuma organizatoru esmu spiests publiski paziņot, ka rokoperā «Lāčplēsis» nepiedalīšos,» situāciju aprakstīja Kalniņš.

Savukārt Millers aģentūrai LETA sacīja, ka no pasākuma izziņošanas brīža Liepiņš ir izteicis vēlmi nomainīt atsevišķu lomu izpildītājus, tostarp arī galvenās lomas atveidotāju - Kalniņu. «Šādu lēmumu autors pieņēmis ar mērķi panākt maksimāli labāko sava darba izpildījumu konkrētajā reizē,» pauda Millers.

Jau vēstīts, ka no 2017. gada 19. jūlija visās «Biļešu paradīzes» kasēs un tās mājaslapā ir pieejamas biļetes uz 2018. gada 8. novembrī «Arēnā Rīga» paredzētajiem valsts simtgades svētku pasākumiem - populārās mūzikas dižkoncertu «Latvijas gadsimts» un rokoperas «Lāčplēsis» iestudējumu ar simfonisko orķestri, informēja koncertzāles «Rīga» un Latvijas Jaunatnes teātra mārketinga vadītājs Sandis Bergholds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu