Kā uz vēlēšanām aicina Krievijā: dīvainā videorullītī iztēlojas nākotni ar «obligāto geju» jebkurā krievu ģimenē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas sociālajos tīklos neilgi pirms prezidenta vēlēšanām parādījies dīvains videorullītis ar profesionālu aktieru piedalīšanos, kurā attēlota savāda nākotnes vīzija - kāda vārdā nenosaukta «jaunā prezidenta» vadībā 52 gadus vecus vīriešus varētu iesaukt karaklausībā, bet ģimenēm pie sevis obligāti būtu jāizmitina bez partnera palikuši geji.

Videorullītis, kura izcelsme nav skaidri zināma, sociālajos tīklos parādījās 16.februārī, ziņo portāls «Meduza».

Aktieris Sergejs Burunovs tajā spēlē vīru, kurš savu sievu mudina vēlēšanu dienā - svētdienā - labāk ilgāk pagulēt. «It kā bez tevis nevienu neievēlēs,» viņš saka.

Nākamajā rītā viņš pamostas no klauvējieniem pie durvīm. Ārpusē stāvošie karavīri viņam pastāsta, ka karaklausības vecums paaugstināts līdz 60 gadiem un to esot izdarījis jaunais «prezidents». Pēc tam dēls ar sarkanu pionieru lakatiņu prasa četrus miljonus rubļu «apsardzei skolā», bet virtuvē pie galda sēž rozā kreklā tērpies jaunietis un vīlē nagus ar vīlīti varavīksnes toņos. Viņš esot bez partnera palicis gejs, ko pēc jaunajiem likumiem savās mājās vajadzēšot uzņemt jebkurai krievu ģimenei. Vēlāk izrādās, ka tas bijis vien ļauns murgs.

Aktrise Svetlana Galka, kura arī tajā filmējusies, vairākās intervijās norādījusi, ka videorullīša autors esot Aleksandrs Boikovs. Taču Boikovs intervijā telekanālam «Doždj» atteicās atklāt, kas bija video pasūtītājs.

Uzņēmumi, ko Krievijas Centrālā vēlēšanu komisija oficiāli nolīgusi vēlēšanu popularizēšanai, noliedz jebkādu saistību ar videorullīti, ziņo «Meduza».

Daži vietējā tirgus spēlētāji rullītī saskatījuši polittehnologu Oļega Matveičeva un Dmitrija Guseva rokrakstu. Matveičevs portālam «Meduza» sacīja, ka nemaz neesot rullīti redzējis, bet Gusevs atteicās komentēt.

Opozīcijas žurnālisti pieļauj, ka video varētu būt uzņēmusi vai nu Vladimira Putina priekšvēlēšanu kampaņas komanda, vai arī valdības kontrolētā vēlēšanu komisija, norāda portāls «The Guardian», kas rullīti raksturoja kā «homofobisku».

Lai arī nav pamata šaubīties, ka 18.marta vēlēšanās uzvarēs pašreizējais Krievijas prezidents Putins, pavisam uz biļeteniem būs astoņu cilvēku vārdi. To vidū ir komunistu kandidāts Pāvels Grudiņins un televīzijas zvaigzne Ksenija Sobčaka, kura savulaik paudusi atbalstu LGBT tiesību aizstāvībai.

Opozīcijas politiķim Aleksejam Navaļnijam vēlēšanās liegts piedalīties. Viņš aicinājis Krievijas pilsoņus boikotēt nākammēnes gaidāmās vēlēšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu