EP deputāte: Latvijas finanšu sistēmas reputācija ir iedragāta

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas Bankas (LB) prezidenta Ilmāra Rimšēviča vainošana korupcijā ir pamatīgi iedragājusi Latvijas finanšu sistēmas reputāciju, šorīt LTV «Rīta Panorāmā» vērtēja Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere (V).

Vaidere pauda nostāju, ka Rimšēvičam derētu atkāpties no LB vadības pat tad, ja viņš jūtas nevainīgs, jo LB prezidents tomēr simbolizē visu finanšu sistēmu.

Kopumā notikumus ap Rimšēviču politiķe vērtēja kā satraucošus, vienlaikus uzsverot, ka ir arī piesardzīga ar gala spriedumiem, bažījoties, vai šī nav kāda kampaņa, kas nāk no Krievijas saistībā ar Latvijā šogad gaidāmajām vēlēšanām.

Es ceru, ka šis skandāls nav balstīts uz kaut kādiem apgalvojumiem no viena avota puses, sacīja Vaidere, reputācijas graušana varētu būt veids, kā ietekmēt vēlēšanas Latvijā.

Pēc Vaideres vārdiem, minēto apsvērumu dēļ viņa arī no saviem kolēģiem Eiropas Parlamentā jūtot gana piesardzīgu attieksmi, proti, arī viņi pirms kategorisku vērtējumu sniegšanas vēloties pagaidīt, ar ko beigsies izmeklēšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu