Phjončhans medaļnieks Sāmuelsons aicina boikotēt biatlona PK etapu Krievijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas biatlonists Sebastians Sāmuelsons, kurš nesen sensacionāli izcīnīja medaļu Phjončhanas olimpisko spēļu iedzīšanas sacensībās, aicinājis kolēģus boikotēt pavasarī gaidāmo Pasaules kausa etapu Krievijā.

«Domāju, ja valstī nav funkcionējošas antodopinga organizācijas un tā nav saņēmusi Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) atļauju veikt testus, tur nevajadzētu aizvadīt lielus turnīrus,» Sāmuelsonu citē aģentūra «Reuters». «Ceru, ka arvien vairāk sportistu atklāti izrādīs savu nevēlēšanos tur braukt. Zviedrijas federācija saka, ka mums nevajadzētu tur doties, arī es nedomāju, ka ir labi tur braukt.»

Vēlāk gan Sāmuelsons precizēja, ka Zviedrijas federācija pašlaik aktīvi neapspriež boikota ideju, tomēr izteica cerību, ka tā notiks.

Sāmuelsons pauda pārliecību, ka arī citi sportisti atbalsta viņa nostāju. «Esmu pilnīgi drošs par to. Ir bijis liels spiediens no sportistiem atņemt tās sacensības Krievijai, bet viņi tā neizdarīja. Ir kauns, ka neieklausās sportistos.»

Sāmuelsons Phjončhanā sensacionāli guva otro vietu iedzīšanas sacensībās, kā arī palika uzreiz aiz goda pjedestāla 20 kilometru individuālajā distancē.

Pagājušajā nedēļā Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) padome paziņoja, ka šīs sezonas sacensību kalendārā nebūs nekādu izmaiņu - marta otrajā pusē Tjumeņā notiks Pasaules kausa devītais etaps, kā arī Krievijā nākammēnes tiks aizvadīti divi IBU kausa posmi.

Iepriekšējā sezonā Krievija pati atteicās no Pasaules kausa posma rīkošanas Tjumeņā, taču, visticamāk, šāda iespēja tāpat tiktu atņemta. Tieši tā notika ar Krievijas tiesībām rīkot 2021.gada pasaules čempionātu. IBU padome aicināja Krieviju pašu atteikties no planētas meistarsacīkšu organizēšanas, taču pēc tam, kad tas nenotika, šīs tiesības tika atņemtas.

Pastāvēja iespēja, ka Krievijai, kas joprojām tiek turēta aizdomās par valsts atbalstītas un uzturētas dopinga programmas izmantošanu 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs, tiks atņemtas arī šīs sezonas starptautiskās sacensības, tomēr IBU vadība nobalsoja pret izmaiņām kalendārā.

Kā tika norādīts IBU paziņojumā, federācija ievērojusi iepriekš Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izteikto prasību, neaizvadīt sacensības Krievijā, kuru organizēšana tika apstiprināta jau pēc Krievijas Antidopinga laboratorijas (RUSADA) darbības apturēšanas. IBU norāda, ka šogad gaidāmās sacensības Krievijai tika piešķirtas vēl pirms SOK prasības.

Tāpat IBU atsaucās uz Starptautiskās Ziemas olimpisko sporta veidu federācijas (AIOWF) dalībnieku vienošanos pērnā gada decembrī, ka Krievijā plānotās sacensības tiks aizvadītas.

Šosezon Pasaules kausā biatlonā būs deviņi posmi. Šobrīd planētas labākiem biatlonisti cīnās par Phjončhanas olimpisko spēļu medaļām, bet pēc četrgades prestižākā notikuma sekos vēl trīs Pasaules kausa etapi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu