Bijušais «Oxfam» Haiti misijas vadītājs atzinies prostitūtu nolīgšanā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas labdarības organizācijas «Oxfam» Haiti misijas direktors iekšējās izmeklēšanas gaitā atzinis, ka maksājis par seksu savā rezidencē, kas uzturēta par labdarības organizācijas līdzekļiem, pirmdien pavēstīja «Oxfam».

Organizācijas Haiti komandas vadītājs Rolands van Hauvermeirens bija viens no trim «Oxfam» līdzstrādniekiem, kas pameta amatus saistībā ar apsūdzībām, ka viņi pēc Haiti postošās 2010.gada zemestrīces nolīguši prostitūtas.

68 gadus vecais beļģis noliedzis, ka Haiti būtu organizējis orģijas vai apmeklējis bordeļus, un sacījis «Oxfam», ka bijis iesaistīts «intīmās attiecībās kādas trīs reizes» savās mājās, bet par šiem sakariem nav maksājis.

Kā lasāms organizācijas 2011.gada ziņojuma rediģētajā kopijā, kas tagad nodota atklātībai, van Hauvermeirens piedāvājis atkāpties no amata, kad izmeklētājiem bija atzinis, ka nolīdzis prostitūtas «Oxfam» finansētajā rezidencē.

«Iztaujāšanas gaitā valsts programmu direktors atzina, ka izmantojis prostitūtas savā «Oxfam» rezidencē,» teikts ziņojumā.

«Oxfam» izpelnījusies pārmetumus, ka tā saistībā ar šo skandālu, kura dēļ jau atkāpusies tās vadītāja vietniece, nav bijusi pietiekami atklāta.

Organizācija iepazīstinājusi ar rīcības plānu seksuālās uzmācības un izmantošanas apkarošanai, turklāt piekritusi nepretendēt uz valsts finansējumu, līdz reformas nebūs īstenotas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu