«Arsenālā» būs apskatāma izstāde «Nākotnes valsts»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zālē «Arsenāls» no 23. februāra līdz 20. maijam tiks eksponēta izstāde «Nākotnes valsts», informē LNMM preses centra vadītāja Natālija Sujunšalijeva.

Mākslinieki Artūrs Arnis, Aigars Bikše, Izolde Cēsniece, Ivars Drulle, Andris Eglītis, Miķelis Fišers, Gints Gabrāns, Atis Jākobsons, Ernests Kļaviņš, Liene Mackus, Katrīna Neiburga, Leonards Laganovskis, Kirils Panteļejevs, Anta Pence, Krišs Salmanis, Māris Subačs, Artūrs Virtmanis, Andris Vītoliņš, Rihards Vītols un Aija Zariņa tika aicināti iztēloties, kāda varētu būt pasaule vai Latvija tuvākā vai tālākā nākotnē, un radīt izstādei jaunus darbus - tēlniecību un glezniecību, instalācijas, videofilmas, animāciju.

«Domas par to, kāda varētu būt nākotne, var stipri atšķirties no tā, kāda tā reāli būs. Tomēr par nākotni cilvēki domājot vairāk nekā par tagadni. Iedoma, ka īstā dzīve, gluži vai paradīze, sāksies nākotnē, kad pabeigsim skolu, kļūsim par kaut ko, iekārtosim dzīvi, apprecēsimies u.t.t., nevienam nav sveša. «Lielā» nākotne, kad domājam par Latviju vai pasauli, ir samērā miglaina un nezināma - kā mistisks kuģis, kas ierodas pie mums nezin no kurienes, bet izrādās, ka visu šo laiku esam braukuši tieši ar šo pašu kuģi un iebraukuši nākotnē taisnā ceļā no pagātnes,» izstādes konceptu aprakstīja tās kuratore Elita Ansone.

Izstādes atklāšana notiks 22. februārī plkst.17, bet preses skate paredzēta plkst.11.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu