Slovākiete Kuzmina triumfē biatlona saldajā ēdienā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slovākijas biatloniste Anastasija Kuzmina sestdien triumfēja Phjončhanas olimpisko spēļu mastu starta 12,5 kilometru distancē, divām šajā Olimpiādē izcīnītajām sudraba godalgām pievienojot zeltu.

Tikmēr sudrabu izcīnīja baltkrieviete Darja Domračova, kamēr bronzu guva norvēģiete Tīrila Ekhofa.

Kuzmina jau no sacensību sākuma uzņēmās vadību, slēpojot grupas priekšgalā. Pirmajās trīs ugunslīnijās viņa bija nekļūdīga un pirms ceturtās šaušanas par 50 sekundēm apsteidza tuvākās sekotājas. Pēdējā šaušanā viņa neaizvēra vienu mērķi, taču saglabāja droši pārsvaru pār pārējām biatlonistēm un lepnā vientulībā finišēja pirmā.

2014.gada Soču olimpisko spēļu čempione šajā distancē Domračova, kura arī noslēpoja vienu soda apli, Kuzminai zaudēja 18,8 sekundes, kamēr Ekhofa ar diviem soda apļiem čempioniem zaudēja 27,7 sekundes.

Olimpiskajās spēlēs sprintā un iedzīšanā triumfējusī vāciete Laura Dālmeiere šaušanā pieļāva divas kļūdas un ieņēma 11.vietu, kamēr individuālajā distancē zeltu izcīnījusi zviedriete Hanna Ēberga ar vienu soda apli bija piektā.

Pašlaik 33 gadus vecā Kuzmina iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs triumfēja 7,5 kilometru sprintā. Tāpat viņas kontā ir trīs sudraba medaļas, no kurām divas izcīnītas šajās olimpiskajās spēlēs individuālajā distancē un iedzīšanā.

Tikmēr 31 gadu vecā Domračova visas trīs savas olimpiskās zelta medaļas izcīnīja pirms četriem gadiem Sočos, individuālajās sacensībās bez zelta paliekot vienīgi sprintā. Tāpat viņas kontā ir Vankūveras olimpisko spēļu bronza 15 kilometru individuālajā distancē.

Savukārt 27 gadus vecā Ekhofa bronzu masu startā izcīnīja arī pirms četriem gadiem, kas bija trešā arī 4x6 kilometru stafetē un kļuva par čempioni jauktajā stafetē.

Masu starta distancei nekvalificējās Latvijas biatloniste Baiba Bendika, kurai olimpiskās spēles ir beigušās.

Savukārt svētdien savas pēdējās sacensības šajās olimpiskajās spēlēs aizvadīs Andrejs Rastorgujevs, kurš sacentīsies 15 kilometru distancē ar masu startu.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu