Sevastova Dubaijas turnīru sāks pret Makarovu, Ostapenko pirmā kārta būs brīva

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova Dubaijas WTA «Premier» turnīra pirmajā kārtā tiksies ar Jekaterinu Makarovu no Krievijas. Tikmēr planētas sestā rakete Aļona Ostapenko šajā turnīrā izlikta ar ceturto numuru un pirmā kārta viņai būs brīva.

Sevastova WTA rangā šobrīd ieņem 15.vietu, kamēr Makarova atrodama 34.pozīcijā.

Abām tenisistēm šī būs trešā savstarpējā spēle. Pērn viņas tikās divas reizes, Sevstovai ciešot zaudējumus Ņūheivenas WTA «Premier» turnīra otrajā kārtā un Uhaņas WTA «Premier» sacensību pirmajā kārtā.

Sevastova 2017.gadu sāka WTA ranga 34.pozīcijā un iepriekšējā sezonā triumfēja Maljorkas WTA «International» turnīrā, kas viņai bija otrais WTA tituls karjerā, kā arī vēl divos turnīros aizkļuva līdz pusfinālam.

Savukārt «Grand Slam» sacensībās labākais sasniegums viņai bija iekļūšana ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā, kas turklāt tika paveikts otro gadu pēc kārtas. Oktobrī viņa sasniedza sev rekordaugsto 15.vietu WTA rangā, kurā atrodas arī patlaban.

2017.gada sezonā Sevastova izcīnīja 37 uzvaras WTA pamatturnīros, bet pirms tam viņas rekords bija 21 panākums vienā sezonā. WTA ranga divdesmitniekā viņa debitēja pērn maijā.

Savukārt šī gada ievadā viņa ar veiksmīgu sniegumu aizkļuva līdz Brisbenas WTA «Premier» turnīra pusfinālam, kā arī guva vienu uzvaru Austrālijas atklātajā čempionātā, kur piekāpās titulētajai Marijai Šarapovai. Pēc Federāciju kausa Tallinā viņa šajā nedēļā aizkļuva līdz Dohas WTA «Premier» turnīra astotdaļfinālam, kurā zaudēja planētas otrajai raketei Simonai Halepai.

Makarova 2015.gada pirmajā pusē pasaules rangā vienspēlēs bija pakāpusies pat uz astoto pozīciju. Pirmajā trīsdesmitniekā viņa noslēdza katru sezonu kopš 2012.gada, tomēr 2017.gadu pabeidza vien 33.pozīcijā. Vienspēlēs krieviete karjerā guvusi trīs titulus, vienu no tiem izcīnot arī pērn, kad bija labākā «International» kategorijas turnīrā Vašingtonā.

Makarovas spēku izsaka fakts, ka viņa pērn deviņas reizes pamanījās uzvarēt ranga pirmā desmitnieka tenisistes. Tiesa, no šīm desmitnieka tenisistēm Makarova pērn trīsreiz uzvarēja Dominiku Cibulkovu un vienreiz Agņešku Radvaņsku, kuras abas šobrīd WTA rangā jau ir ceturtajā desmitā.

Šo sezonu viņa iesāka ar uzvaru pār vēl vienu ranga pirmā desmitnieka tenisisti, Sidnejas WTA «Premier» turnīra pirmajā kārtā pārspējot Ostapenko. Tiesa, kopumā viņai šī sezona nav veiksmīga, jo septiņās vienspēlēs ciesti četri zaudējumi, tajā skaitā arī Dohas WTA «Premier» turnīra otrajā kārtā pret Halepu.

Pērn Sevastova aizkļuva līdz Dubaijas turnīra pusfinālam, kuram toreiz bija «Premier 5» kategorija. Tas nozīmē, ka nākamajā nedēļā būs jāaizstāv 350 ranga punkti un neveiksmīga snieguma gadījumā Latvijas sportiste var izkrist pat no ranga divdesmitnieka.

Sevastova Dubaijas WTA turnīrā spēlēs piekto reizi karjerā. 2010. un 2012.gadā viņa apstājās otrajā kārtā, aizpērn nepārvarēja kvalifikāciju, bet pērn pusfinālā zaudēja Karolīnai Vozņacki, kura šobrīd ir WTA ranga līdere.

Šī dueļa uzvarētāja otrajā kārtā tiksies ar planētas septīto raketi Karolīni Garsiju no Francijas vai ranga 31.numuru Luciji Safāržovu no Čehijas.

Tikmēr Ostapenko otrajā kārtā sagaida ranga 23.numurs Jeļena Vesņina no Krievijas vai ķīniete Pena Šuai, kura rangā ir 32.pozīcijā.

Vien pagājušajā sestdienā Latvijas vadošās tenisistes Ostapenko un Sevastova veiksmīgi noslēdza dalību Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā un tālāk devās uz Dohu. Ja Tallinā turnīrs risinājās hallē, Dohā un Dubaijā tas notiek ārā un lielā siltumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu