Runā, ka...vjetnamieši ražos auto arī Eiropai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Peugeot

Runas, baumas, tenkas. Sauciet to, kā gribat, taču arī auto pasaulei šī lieta nav sveša un, kā rāda pagātnes notikumi, agri vai vēlu ar piemiegtu aci vērotās lietas kļūst par īstenību.

Toyota Supra

Toyota fani noteikti ar nepacietību gaida, kad uzņēmums beidzot parādīs solīto un maskētu prototipu formā daudzkārt redzēto ielas sporta automobili Supra. Pagaidām ir zināms tikai tas, ka

japāņi šo auto izstrādā kopā ar BMW, kas vienlaikus veido nākamās paaudzes Z4.

Citu ziņu par Supra nav, un nav arī zināms, kad precīzi automobilis varētu izbraukt prožektoru gaismā. Zināms tikai, ka Ženēvā tiks parādīts Supra prototips ar milzīgu antispārnu uz bagāžnieka vāka.

Toyota Supra konceptuālās versijas tīzeris
Toyota Supra konceptuālās versijas tīzeris Foto: Toyota

Tomēr tīmeklī ir avoti, kas, atsaucoties uz citiem labi informētiem avotiem vēsta, ka Supra standarta konfigurācijā svērs 1495 kilogramus un tiks apgādāta ar 2 litru 195 ZS motoru. Amerikāņiem tikmēr esot paredzēts 2 litru motors ar 248 ZS, bet, ja ar to par maz, kas visticamāk tā arī būs, varēs izvēlēties šā modeļa versiju ar

3 litru rindas sešu cilindru motoru, kurš attīsta 355 ZS un 450 Nm.

Vjetnamieši ražos auto arī Eiropai

Vjetnamas uzņēmumam Vin Fast Trading Group, kas dibināts tikai 2017.gada nogalē, ir grandiozi plāni izcīnīt vietu globālajā automobiļu industrijā. Šā gada Ženēvas auto šovā kompānija esot ieplānojusi prezentēt konceptuālu elektroauto HK GT, kas radīts kopā ar Honkongas uzņēmumu Hybrid Kinetic Group, bet oktobra sākumā Parīzes auto šovā tikšot atklāts sedans un krosovers, kuru dizainu izstrādājuši itāļu Pininfarina speciālisti.

Foto: VinGroup

Lai Eiropā pieņemams būtu ne tikai VinFast zīmola mašīnu dizains, bet arī tehniskie risinājumi, mašīnu izstrādei piesaistīta virkne pieredzējušu partneru. Viņu vidū ir Bosch, Siemens, Italdesign, Torino Design, Zagato, BMW, Magna Steyr u.c. Ražošanu Vjetnamā paredzēts sākt jau 2019.gadā. Dzīvosim, redzēsim. Katrā ziņā ar finansējumu problēmām nevajadzētu būt, jo Vingroup JSC ir Vjetnamas lielākā nekustamo īpašumu kompānija ar daudz un dažādiem darbības virzieniem.

Foto: VinGroup

Peugeot 508 izskatīsies kā konceptauto ar betona grīdu

Nākamās paaudzes Peugeot 508 paredzēts prezentēt Ženēvas automobiļu izstādē marta sākumā. Franču automobiļa jaunākā iterācija pagaidām tiek turēta stingrā slepenībā un informāciju par to arī kāds vēl nav pamanījies noplūdināt. Tomēr neoficiāla informācija liecina, ka

jaunais 508 pēc izskata, vismaz priekšējā daļā, līdzināsies konceptautomobilim Instinct, kam ir betona grīda.
Peugeot Instinct
Peugeot Instinct Foto: Peugeot

Par mašīnai paredzētajiem dzinējiem arī oficiālas informācijas nav, taču liela ir iespēja, ka viena 508 modifikācija būs ar plug-in hibrīddzinēju. Tāpat paredzams, ka 508 iegūs Peugeot-Citroen pašu izstrādātu autonomās (daļēji) braukšanas sistēmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu