Uzzini, kas notiks, ja mikroviļņu krāsnī sildīsi šīs 9 lietas un produktus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Ātrāk, ērtāk, vieglāk, tieši tik, cik vajag - šādi daudzi teiks par tik iecienīto mikroviļņu krāsni savā virtuvē. Šodien šāds sildelements noteikti atvieglo mūsu ikdienu, ietaupot gan laiku, gan arī pannu un katlu mazgāšanu. Bieži vecāki iegādājas mikroviļņu krāsnis, lai bērniem pašiem būtu iespēja uzsildīt sev ēdienu pēc skolas. Kā arī ērti ir uzsildīt tieši vienu porciju vēlamās maltītes. Tomēr, pirms tās lietošanas, būtu noderīgi zināt, kurus produktus un lietas nevajadzētu sildīt mikroviļņu krāsnī, ziņo msn.com.

 
Foto: Depositphotos.com

Olas

Neļauj Pinterestam tevi apmuļķot! Ja mēģināsi pagatavot cieti vārītas olas mikroviļņu krāsnī, tu vai nu tiksi pie lielas nekārtības vai apdedzinātiem pirkstiem. Ātri izplūstošais siltums krāsnī olā rada ļoti daudz tvaika, kuram nav kur palikt. Mikroviļņu krāsnī uzsprāgušu olu būs ļoti grūti iztīrīt!

 
Foto: Pexels.com

Gaļa

Saldētu gaļas gabalu atkausēt mikroviļņu krāsnī ir sarežģīti. Plānākā gaļas daļa sāk jau gatavoties, kamēr biezākā daļa paliek sasalusi. Un, ja tavai mikroviļņu krāsnij nav rotējošās daļas, kas griežas ēdiena sildīšanas laikā, tas var izraisīt nevienmērīgu siltuma izdalīšanos pa ēdienu un pastiprināt baktēriju pieaugumu.

Sasakaņā ar Pensilvānijas štata universitātes pārtikas zinātņu departamenta ziņojumu, labākais un drošākais veids kā atkausēt gaļu, ir to atstāt uz nakti ledusskapī un ļaut procesam notikt pakāpeniski.

 
Foto: Depositphotos.com

Mātes piens

Mikroviļņu krāsnī sildīts mātes piens ne tikai uzsilst nevienmērīgi, tādējādi radot karstākus slāņus, kas var traumēt bērna jutīgo muti, bet pētījumi ir atklājuši, ka šī sildīšanas metode var iznīcināt dažus krūts piena imunitāti palielinošus proteīnus.

Labāks risinājums: uzsildiet krūzē ūdeni, tad ievietojiet tajā pudelīti ar krūts pienu un pagaidiet, līdz tas uzsilst līdz istabas temperatūrai.

 
Foto: Depositphotos.com

Plastmasas trauki

Tu zini, ka nevajadzētu tajos neko glabāt un sildīt, tomēr turpini to darīt. Lūk, kāpēc tas ir slikti: daudzi plastmasas trauki satur ķīmiskas vielas, kuras karsējot iekļūst ēdienā. Kādā vides veselības pētījumā tika atklāts, ka 95% no 450 plastmasas izstrādājumiem (tādiem kā bērnu pudelītes, «zip» maisiņi un trauki) izdala ķīmiskas vielas mikroviļņu iedarbības laikā. Pārbaudes neizturēja pat tie plastmasas trauki, kuriem uz etiķetes norādīts, ka tajos nav ķīmisku vielu. Labāk būt drošam un sildīt vakariņas uz kārtīga šķīvja.

 
Foto: Depositphotos.com

Putuplasta trauki

Tā kā putuplasts ir viens no plastmasas veidiem, tad, sildot šādus traukus, arī var izdalīties kaitīgas ķīmiskās vielas, kuras iekļūst ēdienā sildīšanas laikā. Labāk sildīšanai paredzēto ēdienu liec uz stikla šķivja, pārklājot to ar papīra dvieli.

 
Foto: Pexels.com

Trauki ar metāla elementiem

Ja tev ir trauki ar skaistiem metāla elementiem (zīmējumiem vai rokturīšiem), tad turi tos labi tālu no mikroviļņu krāsns. Lai arī metāls šajos zīmējumos ir ļoti minimālā daudzumā, tas tāpat var reaģēt nevēlamā formā. Ja izmanto mikroviļņu krāsni regulāri, ieteicams iegādāties vienkrāsainus stikla šķīvjus, kurus lietot tikai mikroviļņu krāsnī.

 
Foto: Depositphotos.com

Ceļojuma krūzes

Nerūsējoša tērauda krūzes bloķē karstumu, neļaujot tavam dzērienam sasilt, un tas var sabojāt mikroviļņu krāsni. Ja tā ir plastmasas, pārbaudi krūzes apakšu, lai pārliecinātos, ka tai ir speciālā atzīme, un to ir droši sildīt mikroviļņu krāsnī.

 
Foto: Depositphotos.com

Tukša mikroviļņu krāsns

Bez ēdiena vai dzēriena darbināta mikroviļņu krāsns var sabojāties, jo magnetrons (tas, kas liek mikroviļņiem funkcionēt) sāk absorbēt mikroviļņus, rezultātā tas sabojā krāsni un var pat izcelties ugunsgrēks. Vienmēr pārliecinies, vai neesi netīšām nospiedis «start» pogu tukšai mikroviļņu krāsnij.

 
Foto: Depositphotos.com

Marķējums «drošs mikroviļņu krāsnij»

Vienīgais, ko šāds marķējums pavēsta, ir tas, ka konkrēto trauku sildot mikroviļņu krāsnī, netiks sabojāta ne krāsns, ne pats trauks. Patiesībā ražotājiem nav pat jāpārbauda materiāls, lai nodrošinātu drošību pēc tā sildīšanas (iespējams, tieši tāpēc tik bieži esi apdedzinājies ar karstām krūzēm). Lai arī ir marķējums, kas norāda, ka vari sildīt trauku mikroviļņu krāsnī, bet nekad neesi to darījis un nejūties pārliecināts, iesakām ēdienu tomēr sildīt klasiskā veidā uz plīts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu