Mits Romnijs kandidēs uz ASV Senātu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV Republikāņu partijas 2012.gada prezidenta vēlēšanu kandidāts Mits Romnijs piektdien paziņoja, ka kandidēs uz Jūtas štata vietu Savienoto Valstu Senātā.

«Es kandidēšu uz Savienoto Valstu Senātu, lai kalpotu Jūtas iedzīvotājiem un nogādātu Jūtas vērtības Vašingtonā,» tviterī paziņoja Romnijs.

«Esmu nolēmis kandidēt uz Savienoto Valstu Senātu, jo uzskatu, ka varu palīdzēt nogādāt Jūtas vērtības un Jūtas mācības Vašingtonā,» tviterī publicētajā kampaņas video norādīja Romnijs. «Jūta ir labāks paraugs Vašingtonai nekā Vašingtona Jūtai.»

«Ir īstais laiks, lai kalpotu mūsu štatam un mūsu valstij,» viņš sacīja.

Orins Hačs, kurš šobrīd pārstāv Jūtu Senātā, nolēmis vairs nekandidēt.

Romnijs sākotnēji bija plānojis par kandidēšanu paziņot jau ceturtdien, bet vidusskolā Floridas štatā notikušā slaktiņa dēļ paziņojumu atlika.

2016.gadā, kad notika cīņa par republikāņu nomināciju prezidenta amatam, Romnijs asi kritizēja Donaldu Trampu, bet pēc Trampa uzvaras kādu laiku tika uzskatīts par kandidātu valsts sekretāra amatam.

Romnijs ir viens no pazīstamākajiem ASV mormoņiem. Šīs ASV radušās konfesijas galvenais centrs ir Jūtas štata Soltleiksitija.

Savulaik Romnijs ieņēmis Masačūsetsas gubernatora amatu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu