Notikusi ielaušanās Brīvdabas muzeja eksponātu ēkā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Latvijas Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā piektdien konstatēta ielaušanās Kurzemes zvejnieku ciema eksponātu ēkā «Lurķi», informēja muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Harita Maniņa.

Iekļūšana muzeja eksponātēkā ir notikusi, atlaužot mājas logu un slēģus. Konstatējot ielaušanos, muzeja darbinieki par to ziņoja Valsts policijai, kas pēcāk ieradās notikuma vietā. Maniņa norādīja, ka bojājumi nodarīti tikai mājas logam un slēdžiem - cita veida īpašuma bojājumi nav konstatēti.

Tāpat muzeja pārstāve uzsvēra, ka Muzeja krājuma komisija ir veikusi priekšmetu ārkārtas pārbaudi, kuras laikā noskaidrots, ka neviens no muzeja krājuma uzskaitē esošajiem priekšmetiem nav pazudis.

Taujāta par muzeja darbību turpmākajās dienās, Maniņa atbildēja, ka, neraugoties uz ielaušanos, tā darbalaikā nav veiktas izmaiņas, kā arī apmeklētāji var apmeklēt eksponātu ēku «Lurķi».

Saistībā ar notikušo, policija ir ierosinājusi kriminālprocesu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu