Olimpiskie sportisti no Krievijas hokeja reabilitējas par negaidīto zaudējumu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Olimpisko sportistu no Krievijas izlase piektdien Phjončhanas olimpisko spēļu turnīra B apakšgrupas mačā ar rezultātu 8:2 (2:0, 4:1, 2:1) sagrāva Slovēniju.

Uzvarētāju rindās ar «hat-trick» jeb trim gūtiem vārtiem izcēlās Kirils Kaprizovs.

Olimpiskie sportisti no Krievijas vadībā izvirzījās pirmā perioda priekšpēdējā minūtē, 22 sekunžu laikā precīzi metot Sergejam Mozjakinam un Iļjam Kovaļčukam. Līdz otrās trešdaļas vidum slovēņu vārtos tika ieraidītas vēl trīs ripas, atzīmējoties Aleksandram Barabanovam, Iļjam Kablukovam un Kaprizovam.

Otrā perioda 14.minūtē iepriekšējā mača galvenais varonis Jans Muršaks vienus vārtus atguva, bet līdz trešdaļas beigām Kovaļčuks atjaunoja piecu vārtu pārsvaru. Trešās trešdaļas pirmajā pusē Kaprizovs ieraidīja vēl divas ripas pretinieku cietoksnī, bet 33 sekundes pirms pamatlaika beigām Žiga Pance guva otros vārtus slovēņu labā.

Ar diviem gūtiem vārtiem izceļoties Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA) spēlējošajam uzbrucējam Raienam Donato, ASV izlase piektdien Phjončhanas olimpisko spēļu B apakšgrupas turnīrā ar rezultātu 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) pārspēja Slovākiju.

Turnīra ievadā ASV ar 2:3 pagarinājumā zaudēja Slovēnijai, kamēr Slovākija ar 3:2 pārspēja Olimpiskos sportistus no Krievijas.

B apakšgrupā pēc divām spēlēm līderpozīcijā ar četriem punktiem ir ASV, kam ar trīs punktiem seko Olimpiskie sportisti no Krievijas un Slovākija. Tikmēr Slovēnija savā vienīgajā spēlē guvusi divus punktus.

Plkst.14.10 pēc Latvijas laika sāksies mači C apakšgrupā, Somijai spēkojoties ar Norvēģiju un Zviedrijai aizvadot maču ar Vāciju.

Hokeja turnīrā pēc apakšgrupu spēlēm katras grupas labākā komanda, kā arī labākā otro vietu ieguvēja, uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējās komandas aizvadīs pirmo izslēgšanas kārtu, noskaidrojot vēl četras komandas, kuras turpinās cīņu par medaļām.

Pirmo reizi kopš 1998.gada Nagano olimpiskajām spēlēm šoreiz Olimpiādē nepiedalās Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti, kurus neatbrīvoja klubi.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu