«Berga Bazārā» atklās laikmetīgās fotogrāfijas izstāžu zāli «ISSP Galerija»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Berga Bazārā» 16. februārī ar poļu mākslinieka Rafala Milaha izstādi «Džentlmeņu pirmais maršs» tiks atklāta jauna laikmetīgās fotogrāfijas izstāžu zāle «ISSP Galerija», informēja biedrības «ISSP» pārstāve Kristīne Kutuzova. Viņa skaidroja, ka jaunās galerijas programmā tiks likts uzsvars uz fotogrāfiju kā laikmetīgās mākslas neatņemamu sastāvdaļu. Tiks izstādīti gan Latvijas, gan ārvalstu mākslinieku darbi, kas izmanto fotogrāfiju kā konceptuālu rīku, vienlaikus aktualizējot sabiedrībā nozīmīgas tēmas.

Šogad izstāžu programmā iekļauti tādi mākslinieki kā Aleksandrs Gronskis, Džeisons Fulfords, Maija Anniki Savolainena un citi. Līdzās izstādēm jaunajā «ISSP» telpā tiks veidota publiska pasākumu programma ar lekcijām un diskusijām, kā arī turpināsies «ISSP Skolas» piedāvātās izglītības programmas fotogrāfijā.

Līdz 22. martam aplūkojamā Milaha izstādē 1950.gadu Polijas komunistiskā realitāte savijas ar 20.gadsimta sākumā Vžesņas pilsētā notikušo bērnu dumpi. «Laika nobīde šajā darbā tiek izmantota kā metafora pastāvošai sociālajai spriedzei, kas pēdējo gadu laikā kļuvusi īpaši jūtama ne tikai Polijā, bet arī daudzviet citur Eiropā un pasaulē,» izstādi aprakstīja Kutuzova.

Savukārt tikšanās ar pašu mākslinieku jaunatklātajā izstāžu telpā paredzēta 17. februārī plkst.15.

Rafala Milaha izstādes darbs
Rafala Milaha izstādes darbs Foto: publicitātes

Biedrība «ISSP» jau 12 gadus darbojas laikmetīgās fotogrāfijas jomā, veidojot aktīvu fotogrāfijas vidi Latvijā, izglītojot jauno fotogrāfijas autoru paaudzi un veicinot starptautisku apmaiņu. Līdz ar jaunās telpas atklāšanu «Berga Bazārā», biedrība sevi piesaka kā nozīmīgu pieturas punktu Rīgas kultūras kartē - vienīgo laikmetīgajai fotogrāfijai veltīto telpu Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu