Tomass Dukurs apsver iespēju turpināt karjeru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Pieredzējušais latviešu skeletonists Tomass Dukurs nākamajās olimpiskajās spēlēs, kas 2022.gadā notiks Pekinā, vairs nepiedalīsies, bet ir gatavs karjeru turpināt vēl pāris gadus, pēc Phjončhanas Olimpiādes sacensību noslēguma teica sportists.

Piektdien Phjončhanas olimpisko spēļu skeletona sacensībās Martins Dukurs, aizvadot kļūdainu ceturto braucienu, palika ceturtais, lai gan pirms tā ieņēma otro vietu, kamēr viņa brālis Tomass ierindojās piektajā pozīcijā. Tikmēr par čempionu kļuva mājiniekus Sunbins Juns.

«Man nav sev ko pārmest. Varbūt līdz galam neesmu apmierināts ar to, kā braucu devīto virāžu. Lejasdaļā trūka ātruma un, visticamāk, tas bija devītās virāžas dēļ. Vēl es neesmu apmierināts arī ar abu pirmo braucienu starta laikiem. Varbūt tur arī pietrūka - pusotra desmitdaļa katrā braucienā, bet tā visi varētu runāt un stāstīt, kas viņiem trūka. Kā ir, tā ir,» pēc sacensību noslēguma atzina T.Dukurs.

Pēc ceturtdien veiktajiem pirmajiem diviem braucieniem T.Dukurs atradās piektajā vietā un viņš pieļāva iespēju, ka piektdien varētu vairāk riskēt, ja sacensībās kaut kas izšķirtos.

«Šodien uz risku tomēr negāju, jo laikapstākļi bija tādi paši kā vakar. Bija doma pirms ceturtā brauciena kaut ko pamainīt, bet tad es apskatījos, par cik man priekšā ir konkurenti. Pussekundi tas noteikti neiedotu, līdz ar to nebija lielas jēgas. Ja tās būtu simtdaļas, tad vēl varētu pacīnīties,» uzskata T.Dukurs.

«Svarīgāka bija stabilitāte. Priekšā man bija pussekunde, bet aizmugurē - sešas simtdaļas. Man bija svarīgāk noturēt piekto vietu. Tas jebkuram ir skaidrs, ka atvinnēt pussekundi vienā braucienā ir nereāli. Sevi es nenosodu, bet uzsist pa plecu, ka esmu visu paveicis par 100%, nevaru. Ir reizes, kad slīd labāk un saliekas visi apstākļi, bet šoreiz baigie varianti tikt trijniekā nebija.»

Savukārt, runājot par Martinu, brālis atzina, ka sportists noslēdzošajā braucienā pats kļūdījies, turklāt izdarījis to neraksturīgā vietā - ceturtajā un piektajā virāžā.

«Martins pats visu sabojāja. Konkurenti īstenībā viņam izdarīja pakalpojumu, jo viņi nobrauca diezgan nelabus braucienus. Līdz ar to brālim atlika veikt vienu stabilu braucienu, jo viņam ieskrējiens ir labāks ar lielu atrāvienu,» izteicās T.Dukurs.

«Patiesībā, ceturtā un piektā virāža nav grūta vieta, tāpēc biju diezgan pārsteigts, ka viņam sanāca tā kļūdīties. Šaubos, vai tie bija nervi. Varbūt Martins mēģināja kaut ko citādāku. Viņš kļūdījās netipiskā vietā,» uzskata divkārtējā olimpiskā vicečempiona brālis.

Pašlaik 36 gadus vecais T.Dukurs par karjeras beigām vēl nedomājot, tomēr viņš atklāja, ka šīs bija viņa pēdējās olimpiskās spēles.

«Šis noteikti bija mans pēdējais olimpiskais brauciens, bet, vai pavisam pēdējais, to mēs redzēsim. Četriem gadiem man veselības nepietiks. Vienu divus gadus varbūt, bet četrus gan nē,» izteicās sportists.

«Vai turpināšu karjeru, ir atkarīgs no visa kā - no veselības, motivācijas. Ja neviens komandā negrib strādāt, vari nemaz nesākt, jo nav ko tērēt laiku. Pasēdēsim, izdomāsim. Jāsaprot, vai ir jaunas idejas. Skeletons ir tehnisks sporta veids. Vari braukt kā gribi, bet, ja citiem slīd labāk un viņi ir trīs, pjedestāls jau ir aizņemts. Jābūt ir idejām un motivācijai.»

Sudrabu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs piektdien izcīnīja olimpiskais sportists no Krievijas Ņikita Tregubovs, kamēr trešais bija brits Dominiks Pārsons, kurš, salīdzinot ar citiem, aizvadīja diezgan «netīrus» braucienus, taču viņam bija lieliska slīdamība. Viņam slidas sagatavojis tautietis Kristians Bromlijs, kurš ar sliecēm apgādā arī par olimpisko čempionu kļuvušo Junu.

«Bromlijs taisa slidas korejietim, arī Pārsonam. Noslēgs līgumu ar vel trim sportistiem un ko tad? Jāmeklē idejas. Mūsu valstī ir grūti, jo tehnoloģiskā attīstība nav tāda kā Vācijā, ASV, Dienvidkorejā vai Japānā. Līdz ar to mums nav tāds tehniskais atbalsts. Ģimenes lokā varam pakonsultēties, bet ar to ir stipri par īstu, lai konkurētu,» pauda T.Dukurs.

«Neviens jau nav pieķerts, tāpēc nevaru apgalvot, ka kāds ir šmaucies. Ir man jautājumi, piemēram, kāpēc Pārsonam slīd tik labi, bet apgalvot, ka ir bijis kas nelegāls, es nevaru. Varbūt Bromlijs ir izdomājis inovatīvas lietas,» atzina latvietis. «Par čempionu Junu gan man nav jautājumu. Viņš ir spēcīgākais startā, viņam šajā trasē ir bijuši visvairāk braucienu, kuri turklāt ir labi. Arī citās trasēs viņš bijis veiksmīgs.»

Iepriekš jau ziņots, ka karjeru, visticamāk, pēc olimpiskajām spēlēm noslēgs M.Dukurs.

Brāļiem Dukuriem šīs bija ceturtās un sagaidāms, ka arī pēdējās olimpiskās spēles karjerā. Tomass Dukurs startēja jau 2002.gada olimpiskajās spēlēs Soltleiksitijā, kur izcīnīja 21.vietu, bet četrus gadus vēlāk Martins Dukurs Turīnā bija septītais. Nākamajās divās olimpiskajās spēlēs Vankūverā un Sočos Martins Dukurs izcīnīja sudraba godalgas, kamēr Tomass palika uzreiz aiz goda pjedestāla.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu