Maijers pārspēj tēva rezultātu, uzvarot olimpisko spēļu supergiganta sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Austrijas kalnu slēpotājs Matiass Maijers piektdien triumfēja Phjončhanas olimpisko spēļu supergiganta sacensībās, kļūstot par divkārtēju olimpisko čempionu.

Pirms četriem gadiem Maijers Sočos kļuva par olimpisko čempionu nobraucienā, tagad pievienojot vēl vienu augstākā līmeņa titulu.

Zīmīgi, ka Matiass pārspējis savu tēvu Helmutu Maijeru, kurš 1988.gadā Kalgari olimpiskajās spēlēs supergigantā bija otrais.

M.Maijers piektdien supergiganta trasi veica minūtē un 24,44 sekundēs, par 0,13 sekundēm pārspējot šveicieti Beātu Foicu, kamēr trešais palika norvēģis Hjētils Jansru, kurš bija vēl par piecām sekundes simtdaļām lēnāks.

Foics un Jansru divu dienu laikā tika pie divām godalgām, jo ceturtdien nobraucienā norvēģis bija otrais, bet šveicietis tika pie bronzas.

Norvēģija šīs sacensības gan var dēvēt par neveiksmīgām, jo šīs valsts sportisti olimpiskajās spēlēs supergigantā allaž bija uzvarējuši kopš 2002.gada, pirms četriem gadiem par olimpisko čempionu kļūstot Jansru, kurš tagad titulu nespēja aizstāvēt.

Ceturtdien nobraucienā uzvarēja cits norvēģis Aksels Lunns Svindāls, kurš supergiganta palika piektais, uzvarētājam zaudējot 0,49 sekundes.

Latvijas kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks otrdien guva 26.vietu olimpisko spēļu Alpu kombinācijas sacensībās, kas ir otrs visu laiku labākais Latvijas kalnu slēpotāju rezultāts olimpiskajās spēlēs, jo 2002.gadā Soltleikstijā 25.vietā slalomā bija Ivars Ciaguns.

Zvejnieks šajā Olimpiādē vēl plāno startēt milzu slalomā un slalomā, kas ir viņa kroņa disciplīna.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu