Snovbordists izcīna Spānijai trešo medaļu Ziemas olimpisko spēļu vēsturē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Phjončhanā snovbordkrosa sacensībās ceturtdien Rehino Ernandess izcīnīja bronzu, kas Spānijai ir trešā medaļa Ziemas olimpisko spēļu vēsturē un pirmā godalga pēc 26 gadu pārtraukuma.

Sacensībās uzvarēja Francijas sportists Pjērs Votjē, kurš bija ātrākais arī pirms 4 gadiem Soču olimpiskajās spēlēs un ir pašreizējais pasaules čempions.

2010.gadā Votjē viesojās Latvijā, piedaloties FIS sacensībās Cēsīs. Savukārt ceturtdien viņš kļuva vien par trešo Francijas vīru, kurš ieguvis zeltu divās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas, sekojot biatlonistam Martēnam Furkadam (2014-2018) un daiļslidotājam Pjēram Brunē (1928-1932).

1277 metrus garajā trasē ar 22 līkumiem finālā Votjē apsteidza Džeridu Hjūzu no Austrālijas un Ernandesu, kurš pirms 4 gadiem Sočos ieguva tikai 21. vietu, bet 2010. gadā Vankūverā ierindojās 31. pozīcijā.

Spānijai medaļu Ziemas olimpiskajās spēlēs iepriekšējo reizi izcīnīja Blanka Fernandesa Očoa, kura ieguva bronzu kalnu slēpošanā slalomā 1992. gada Albērvilas (Francija) olimpiskajās spēlēs.

Savukārt pirms tam viņas brālis Fransisko Fernandess Očoa kļuva par olimpisko čempionu slalomā 1972. gadā Saporo (Japāna).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu