18 gadīgajam Tolvanenam 1+3 Somijas hokejistu drošā uzvarā pār Vāciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Vien 18 gadus vecais talantīgais somu uzbrucējs Ēli Tolvanens ceturtdien guva vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles, bet Somijas hokejisti Phjončhanā ar drošu uzvaru pār Vāciju sāka olimpisko spēļu turnīru.

(Papildināts viss teksts)

C apakšgrupas mačā Somija, kas pirms četriem gadiem Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļas, svinēja panākumu ar rezultātu 5:2 (2:1, 2:0, 1:1).

Par mača varoni kļuva Helsinku «Jokerit» kluba uzbrucējs Tolvanens, kurš savā olimpisko spēļu debijas mačā piedalījās četros no pieciem Somijas izlases vārtu guvumiem.

Rezultāts tika atklāts jau spēles ceturtajā minūtē, kad skaitliskajā vairākumā precīzs bija Sami Lepiste, kamēr piecas minūtes vēlāk vācietis Brukss Maceks atjaunoja neizšķirtu, arī izmantojot viena spēlētāja pārsvaru.

Vēl līdz pirmajam pārtraukumam Mika Pierele atjaunoja Somijas vadību, bet otrās trešdaļas beigās Tolvanens un Lase Kukonens ar 81 sekundes intervālu panāca 4:1.

Trešā perioda otrajā minūtē Vācijas rindās izcēlās Franks Hordlers, tomēr Somija kontrolēja cīņas gaitu, punktu pieliekot 53.minūtē, kad trešo reizi šajā mačā realizēja vairākumu, precīzi metot Jonasam Kempainenam.

Uzvarētājiem bez Tolvanena varoņdarbiem pa diviem rezultativitātes punktiem nopelnīja Lepiste, Kempainens un Petri Kontiola, kurš divas reizes asistēja partneriem.

Vācijas izlase 2016.gada septembrī Rīgā notikušajā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā aizlika priekšā kāju Latvijas valstsvienībai, kas pirmo reizi kopš 2002.gada netika uz Olimpiādi.

Citā spēlē ceturtdien tika gaidīta 17 gadus vecā aizsarga Rasmusa Dālina došanās laukumā, tomēr viņš netika Zviedrijas izlases pieteikumā mačā, kurā ar 4:0 (2:0, 0:0, 2:0) tika pārspēta Norvēģija.

Zviedriem pirmajā trešdaļā vārtus iemeta Pērs Lindholms un Antons Landers, kamēr trešās trešdaļas vidū 32 sekunžu laikā izcēlās Denniss Ēverbergs un Mīkaels Vikstrands.

Duelī trīs rezultatīvas piespēles izpildīja Līnuss Ūmarks.

Dālins, kad izies laukumā, kļūs par jaunāko olimpisko vīru hokeja turnīra dalībnieku kopš 1984.gada. Tāpat viņš varētu kļūt par pirmo zviedru kopš Matsa Sundīna 1989.gadā, kurš Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā izvēlēts ar pirmo numuru.

Šīs četras komandas Phjončhanā spēlē C apakšgrupā.

Vēlāk ceturtdien A apakšgrupas pirmās kārtas mačos olimpiskā čempione Kanāda tiksies ar Šveici, bet Čehija spēlēs pret mājinieci Dienvidkoreju.

Olimpiskais hokeja turnīrs vīriešiem sākās trešdien ar divām sensācijām, jo B apakšgrupā Slovēnija pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja ASV, bet Slovākija ar 3:2 uzvarēja par favorīti uzskatīto Olimpisko sportistu no Krievijas komandu, ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Hokeja turnīrā pēc apakšgrupu spēlēm katras grupas labākā komanda, kā arī labākā otro vietu ieguvēja, uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējās komandas aizvadīs pirmo izslēgšanas kārtu, noskaidrojot vēl četras komandas, kuras turpinās cīņu par medaļām.

Pirmo reizi kopš 1998.gada Nagano olimpiskajām spēlēm šoreiz Olimpiādē nepiedalās Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti, kurus neatbrīvoja klubi.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu