ASV zvaigzne Šifrina kļūst par olimpisko čempioni milzu slalomā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Par favorīti uzskatītā amerikāņu kalnu slēpotāja Mikaēla Šifrina ceturtdien kļuva par Phjončhanas olimpisko spēļu čempioni milzu slalomā, kamēr Latvijas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna ierindojās 43.vietā.

(Papildināts viss teksts.)

Patlaban 22 gadus vecā Šifrina izcīnīja savu otro olimpiskās čempiones titulu, jo pirms četriem gadiem Sočos viņa triumfēja slalomā, bet milzu slalomā toreiz palika piektā.

Ceturtdien Šifrina divu braucienu summā finišēja pēc divām minūtēm un 20,02 sekundēm, par 0,39 sekundēm pārspējot norvēģieti Rangnhillu Mūvinkelu, bet bronzas medaļa tika itālietei Federikai Brinjonei, kura bija vēl par 0,07 sekundēm lēnāka.

Pēc pirmā brauciena Šifrina bija otrā, 0,20 sekundes zaudējot itālietei Manuelai Melgai, taču otrajā braucienā konkurente kļūdījās, beigās paliekot vien astotajā vietā. Otrajā braucienā amerikāniete bija ceturtā ātrākā, taču ar to pietika uzvarai summā.

Tikmēr Gasūna uzvarētājai zaudēja 13,93 sekundes, kas viņai deva 43.vietu starp 60 abus braucienus veikušajām dalībniecēm.

Pirmajā braucienā Gasūna trasē devās ar 50.numuru, kad visas favorītes jau bija nobraukušas, tobrīd trases augšdaļā latvietei esot vienai no lēnākajām. Tomēr ņemot vērā, ka teju desmit sportistes pirms viņas līdz finišam netika, bet vēlāk startēja arī zemāka līmeņa dalībnieces, latviete pēc pirmā brauciena ieņēma 47.vietu, no līderes atpaliekot 8,03 sekundes.

Savukārt otrajā braucienā viņa uzrādīja 42.rezultātu, bet summā pakāpās uz 43.pozīciju, jo četras augstāk esošas konkurentes nefinišēja.

Sacensības sāka 79 kalnu slēpotājas.

Pirmajā braucienā neveiksme piemeklēja pazīstamo Šveices kalnu slēpotāju Laru Gutu, kura kļūdījās trases otrajā sektorā, krita un finišu nesasniedza.

Atšķirībā no iepriekšējām dienām ceturtdien Phjončhanā valda kalnu slēpošanas sacensībām atbilstoši apstākļi, jo spēcīgais vējš, kas pamatīgi iespaidojis sacensību kalendāru, beidzot ir rimies.

Ceturtdien tika aizvadīts arī nobrauciens vīriešiem, kurā uzvarēja titulētais norvēģis Aksels Lunns Svindāls, aiz sevis atstājot tautieti Hjētilu Jansru un šveicieti Beātu Foicu.

Milzu slaloma sacensības dāmām sākotnēji bija paredzētas pirmdien, bet stiprā vēja dēļ tās tika pārceltas uz ceturtdienu. Savukārt trešdien dāmām bija paredzēts spēkoties slalomā, taču arī šī disciplīna tika pārcelta un tagad ir plānota piektdien.

Sacensības Olimpiādē Gasūnai ir pirmais starts šogad, jo 2017.gada beigās viņa saslima un gadu miju sagaidīja slimnīcā. Šosezon reizi viņa guva 27.vietu Eiropas kausa sacensībās slalomā, tomēr kopumā pie augstiem rezultātiem nav tikusi.

Šīs 27 gadus vecajai Gasūnai būs otrās olimpiskās spēles, pirms četriem gadiem Sočos gūstot 30.vietu slalomā, bet milzu slalomā nesasniedzot finišu.

Kristaps Zvejnieks otrdien guva 26.vietu olimpisko spēļu Alpu kombinācijas sacensībās, kas ir otrs visu laiku labākais Latvijas kalnu slēpotāju rezultāts olimpiskajās spēlēs, jo 2002.gadā Soltleikstijā 25.vietā slalomā bija Ivars Ciaguns.

Latvijas delegāciju šajā Olimpiādē pārstāv 34 sportisti, bet bobsleja stūmējs Intars Dambis sastāvā iekļauts kā rezervists. Latvija būs pārstāvēta deviņos sporta veidos, bet komandā iekļauti 14 olimpiskie debitanti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu