Koris «Latvija» Nacionālajā bibliotēkā izpildīs 18 pašmāju komponistu jaundarbus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē 15. februārī plkst.19 notiks Valsts Akadēmiskā kora «Latvija» koncerts, kurā tiks atskaņoti 18 pašmāju komponistu jaundarbi, informē kora pārstāve Liene Millere.

Pasākumā pirmatskaņojumus piedzīvos komponistu Armanda Aleksandravičus, Leona Amoliņa, Arstarulsmirus, Lienes Batņas, Goran Goras, Staņislava Judina, Aldoņa Kalniņa, Agnetas Krilovas-Bērziņas, Annas Ķirses, Jāņa Lūsēna, Artura Maskata, Edgara Mākena, Jēkaba Nīmaņa, Kārļa Rūtentāla, Valta Pūces, Reiņa Sējāņa, Jāņa Šipkēvica un Pētera Vaska skaņdarbi.

Koncerts ir daļa no projekts «Latvijas komponisti Latvijas simtgadei», kas tika uzsākts 2015.gadā. Trīs gadu laikā diriģents Māris Sirmais pulcējis 74 Latvijas komponistus, kuri, muzikāli portretējot piecas stihijas - uguns, ūdens, zeme, debesis un mīlestība - radījuši jaunu «a cappella» skaņdarbu papildinājumu Latvijas koru repertuāram.

Katru no cikla koncertiem vērtē ne tikai atnākušie klausītāji, bet arī profesionāla žūrija - pašdarbības jaukto koru diriģenti un kora «Latvija» dziedātāji. No 74 komponistu paveiktā tiks atlasīti aptuveni 20 skaņdarbi, kas 2018.gada 4.maijā svinīgā svētku koncertā tiks atskaņoti Latvijas Nacionālās bibliotēkas ātrijā. Projekta noslēgumā piedalīsies aptuveni 900 dziedātāji no vairāk kā 20 koriem, to vidū koris «Latvija», kamerkoris «Ave Sol», Latvijas Radio koris un «20 A» grupas pašdarbības jauktie kolektīvi.

Visus koncertus ieraksta un translē Latvijas Radio 3 «Klasika». Iepriekšējo koncertu ieraksti bez maksas pieejami Latvijas Radio interneta vietnē. Ieejas biļetes uz koncertu 15. februārī pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu