Aptauja: 70% Latvijas iedzīvotāju ziemā mēdz pastaigāties brīvā dabā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/Scanpix

Lielākā daļa jeb 70% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem ziemā mēdz pastaigāties brīvā dabā, liecina pētījumu kompānijas «Kantar TNS» veiktā aptauja par iedzīvotāju ziemas fizisko aktivitāšu ieradumiem.

Vienlaikus aptaujā atklājies, ka vairāk nekā desmitā daļa jeb 15% iedzīvotāju ziemā slido, 14% brauc ar ragavām, 9% nodarbojas ar distanču slēpošanu, 7% - ar kalnu slēpošanu. Vēl 3% iedzīvotāju brauc ar sniega dēli, bet pa 1% - nodarbojas ar ziemas skriešanu, zemledus makšķerēšanu vai kādu citu ziemas sporta veidu vai aktivitāti brīvā dabā.

Vecumgrupu griezumā redzams, ka jaunieši 18-29 gadu vecumā biežāk nekā pārējie slido, kamēr 30-39 gadus vecie ziemas aktivitāšu cienītāji biežāk brauc ar ragavām vai sniega dēli.

Tāpat vērojama skaidra sakarība starp iedzīvotāju vecumu un ziemas aktivitātēm, proti, jo jaunāks ir cilvēks, jo vairāk nodarbojas ar dažādām ziemas fiziskajām aktivitātēm. Un otrādi, proti, jo vecāks cilvēks ir, jo mazkustīgāks paliek. 18-29 gadus vecu jauniešu vidū ir teju divreiz mazāk tādu, kas brīvā dabā nenodarbojas ne ar kādām ziemas aktivitātēm, nekā 50-60 gadus veco vid.

Aptauja tika veikta no 6. līdz 8.februārim ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 802 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 60 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu