Frencels kā vēsturē trešais ziemeļu divcīņas sportists aizstāv olimpisko zeltu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Vācijas sportists Ēriks Frencels trešdien Phjončhanā kļuva vien par trešo vēsturē, kurš guvis zelta medaļu ziemeļu divcīņā divās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas.

Frencels uzvarēja sacensībās no mazā tramplīna, kļūstot par pirmo sportistu 38 gadu laikā, kurš aizstāvējis titulu.

Pēdējos piecus gadus Pasaules kausu ieguvušais Frencels pēc tramplīnlēkšanas atradās piektajā vietā, tomēr slēpojumā ātri noķēra priekšā esošos konkurentus un desmit kilometru distanci noslēdza pēc 24 minūtēm un 51,4 sekundēm.

Uzvarētājam par 4,8 sekundēm piekāpās pašreizējais Pasaules kausa līderis Akito Vatabe no Japānas, kamēr 18,1 sekundi zaudēja un bronzu ieguva Lukass Klapers no Austrijas.

Tikmēr ar 16.vietu samierinājās igaunis Kristjans Ilvess, kurš spēja kāpt uz goda pjedestāla pēdējās Pasaules kausa sacensībās pirms olimpiskajām spēlēm.

Pēc tramplīnlēkšanas vadībā bija austrietis Francs Jozefs Rērls, kurš slēpojumā atkāpās uz 13.vietu.

Frencels kļuvis vien par trešo sportistu vēsturē, kurš aizstāvējis olimpisko titulu ziemeļu divcīņā, sekojot norvēģim Juhanam Gretumsbrotenam (1932., 1936.) un Austrumvācijas sportistam Frankam Vēlingam (1972., 1976., 1980.).

Šī Vācijai bija sestā zelta medaļa Phjončhanā, kas dod pārliecinošu vadību valstu sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu