Girgensonam rezultatīva piespēle pret NHL līdervienību; Bļugers atkal rezervē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Zemgus Girgensons aizvadītajā naktī (pēc Latvijas laika) izcēlās ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, palīdzot Bufalo «Sabres» komandai izcīnīt uzvaru pret čempionāta līdervienību Tampabejas «Lightning». Tikmēr citā mačā savu debiju pasaules labākajā hokeja līgā joprojām nesagaidīja Teodors Bļugers, atkal paliekot Pitsburgas «Penguins» komandas rezervē.

«Sabres» savā laukumā panākumu izcīnīja ar rezultātu 5:3 (1:1, 2:1, 2:1).

Girgensons ar rezultatīvu piespēli atzīmējās pirmo vārtu guvumā, kad pirmā perioda 7. minūtē 1:0 par labu «Sabres» panāca Nikolass Baptiste.

Bufalo rindās vēl vārtus guva arī Skots Vilsons, Raiens O'Railijs un Sems Reinhārts, kura kontā divi precīzi metieni.

Girgensons laukumā pavadīja 10 minūtes un 15 sekundes (1:32 mazākumā), izdarīja 1 metienu, nopelnīja 4 soda minūtes un maču pabeidza ar +1 lietderība koeficientu.

24 gadus vecais latviešu uzbrucējs šosezon piedalījies 51 spēlē, guvis 6 vārtus, izdarījis 5 rezultatīvas piespēles un sakrājis -6 lietderības koeficientu.

Tikmēr citā mačā Stenlija kausa īpašniece Pitsburgas «Penguins» mājās ar rezultātu 6:3 (1:0, 3:2, 2:1) uzvarēja Otavas «Senators», izcīnot otro panākumu pēc kārtas un septīto pēdējos desmit mačos.

Pagājušajā ceturtdienā uz «Penguins» komandu no fārmkluba izsauktais Bļugers šim mačam netika pieteikts, kopš ierašanās Pitsburgas kluba rīcībā trešo spēli pēc kārtas paliekot rezervē, joprojām gaidot uz savu NHL debiju.

«Penguins» ļoti veiksmīgi turpina spēlēt savās mājās, izcīnot devīto uzvaru pēc kārtas. Par mača zvaigzni kļuva mājinieku uzbrucējs Zeks Estons-Rīze, kurš guva savus pirmos divus vārtus NHL karjerā, kurā ir aizvadījis vien piecas spēles.

Tāpat divas ripas «Senators» cietoksnī iemeta Džeiks Gincels, bet Pitsburgas kluba kapteinis Sidnijs Krosbijs trīs reizes asistēja partneriem.

Bļugers šosezon Amerikas Hokeja līgas (AHL) čempionātā 45 spēlēs guvis 12 vārtus un atdevis 14 rezultatīvas piespēles, būdams Vilksbāres/Skrentonas «Penguins» trešais labākais snaiperis un piektais ražīgākais punktu vācējs. Tāpat viņš ir nopelnījis pozitīvu lietderības rādītāju +10.

Pitsburgas «Penguins» Bļugeru 2012.gada NHL draftā izraudzījās otrajā kārtā ar 52.numuru, bet 2016.gada martā viņš ar šo klubu noslēdza divu gadu debitanta līgumu.

Kopvērtējumā Austrumu konferences un visas līgas pirmajā vietā joprojām atrodas Tampabejas «Lightning», kas izcīnījusi 79 punktus 57 mačos, taču tagad tikai par punktu apsteidz Bostonas «Bruins», kas otrdien mājās ar 5:2 (1:2, 1:0, 3:0) uzvarēja Kalgari «Flames».

Tikmēr Pitsburgas «Penguins» ar 68 punktiem 58 mačos Austrumu konferencē ir piektajā vietā, kamēr Bufalo «Sabres» ar 44 punktiem 57 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu, konferencē, par trim punktiem atpaliekot no Otavas «Senators».

Savukārt visas līgas kopvērtējumā «Sabres» par sešiem punktiem apsteidz tikai Arizonas «Coyotes».

Nākamo spēli Bufalo komanda aizvadīs ceturtdien, viesojoties Kanādas galvaspilsētā pie Otavas «Senators».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu