ASV kāda sieviete no rīta pamodusies ar britu akcentu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kāda ASV Arizonas štata iedzīvotāja no rīta pēc pamošanās konstatējusi, ka runā ar britu akcentu, kaut gan visu savu dzīvi mitinājusies Amerikā.

Mišela Maiersa atklāj, kā 2015. gada vakarā, jūtot mokošas galvassāpes, devusies gulēt, bet no rīta pamodusies ar britu akcentu, kas nav no viņas valodas atstājies līdz pat šai dienai, vēsta «Live Science».

«Kad es runāju, visi dzird tikai kaut kādu Mēriju Popinsu,» izdevumam «KNXV» sūdzējās Maiersa.

Sieviete apgalvo, ka jau iepriekš bija piedzīvojusi kaut ko līdzīgu, proti, pēc pamošanās sākusi runāt gan ar īru, gan austrāliešu akcentu, tomēr visas iepriekšējās reizes akcents pazudis nedēļas laikā. Turpretī britu akcents nav pazudis jau vairāk nekā divus gadus.

Maiersai ārsti diagnosticējuši svešu akcentu sindromu jeb stāvokli, kad persona piedzīvo pēkšņas savas runas izmaiņas ārvalstu akcenta veidolā.

Šādu sindromu visbiežāk izraisa trieka vai smadzeņu trauma. Lai arī cilvēki ar šo sindromu joprojām spēj skaidri komunicēt, tomēr intonācijas, pauzes un vārdu izruna ir kļuvušas citādākas – līdzīgas attiecīgas valodas skanējumam.

Nav īsti skaidrs, vai Maiersa piedzīvoja insultu vai smadzeņu traumu, tomēr zināms, ka viņai diagnosticēts arī Ēlersa-Danlosa sindroms, kas negatīvi ietekmē ķermeņa saistaudus.

Sveša akcenta sindroms ir ļoti reta parādība. Pēdējo simts gadu laikā ir reģistrēti tikai 60 šā sindroma gadījumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu