«Paradīze '89» pasaules pirmizrādi piedzīvos starptautiskā kinofestivālā Zviedrijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Režisores Madaras Dišleres piedzīvojumu filma visu laiku bērniem «Paradīze 89» iekļauta divu pasaulē atzītu kino festivālu programmā. Filma starptautisku pirmizrādi piedzīvos 19. martā bērnu un jauniešu filmu festivālā BUFF International Film Festival, kas kopš 1984. gada norisinās Zviedrijā, Malmē. Savukārt 26. aprīlī pašmāju kinostāsts par četru meiteņu piedzīvojumiem Baltijas vasarā startēs «Kristiansand International Children's Film Festival» Norvēģijā, informē Aleksa Spriņģe, «Paradīze 89» komunikācijas konsultante.

«Dalība šāda mēroga festivālos mums - latviešu filmu veidotājiem ir ļoti nozīmīga, jo apliecina, ka Latvijā tapušas filmas ir kvalitatīvas un interesantas ne tikai pašmāju, bet arī plašākai auditorijai. Šis ir lielisks veids, kā nest Latvijas vārdu pasaulē un man, kā režisorei, «Paradīze 89» iekļūšana abu filmu festivālu programmā, ir spēcīgs motivātors aktīvi turpināt darbu. Piedaloties šajos pasaulē atzītajos festivālos, ceram, ka filma aizraus arī ārzemju bērnus un ļaus tuvāk iepazīt emocijām apvīto Latvijas valsts vēsturi,» stāsta filmas režisore Madara Dišlere.

Filma «Paradīze 89», kas stāsta par četru meiteņu piedzīvojumiem laukos «Baltijas ceļa» vasarā, pie kino skatītājiem visā Latvijā nonāks 23. februārī. Filmas scenārijs tapis balstoties uz režisores bērnības atmiņām, un tās mērķis ir raisīt atmiņas 80. gadu bērnos un viņu vecākos, kā arī rosināt diskusijas starp paaudzēm - par Atmodas laika Latviju, par brīvību un par vasaru, pēc kuras viss bija citādi. Filma ir Latvijas un Vācijas producentu kopražojums un viena no programmas «Latvijas filmas Latvijas simtgadei».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu