Baltijas baleta festivālā piedalīsies trupas, kas pasaules baleta elitei liek attīstīties

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Gaidāmajā 23. Starptautiskajā Baltijas baleta festivālā piedalīsies trupas, kas pasaules baleta elitei liek attīstīties, sacīja festivāla direktore Lita Beiris. Viņa skaidroja, ka pasaules labākās baleta trupas pieturas pie samērā tradicionālām vērtībām, un tieši tās, kuras cīnās par atpazīstamību pasaules līmenī, ir baleta kultūras nozares attīstības veicinātājas.

Līdz ar to, pēc Beiris domām, dalībai festivālā aicināti mākslinieki, kuri uzskatāmi par baleta attīstības veicinātājiem. Taujāta par festivāla izmaksām, Beiris norādīja, ka salīdzinājumā ar citiem skatuves festivāliem Latvijā tās ir samērā zemas - aptuveni 100 000 eiro.

Festivāla Galā koncertā 12. martā uzstāsies baleta solisti no Parīzes nacionālās operas, Vīnes Valsts operas, Maskavas Lielā teātra, Ankaras Valsts operas un baleta teātra, «Bundesjugendballet» trupa no Vācijas, Baltkrievijas un Lietuvas operas un baleta teātru mākslinieki, kā arī starptautisku baleta konkursu laureāti no ASV, Pekinas Dejas akadēmijas un Latvijas nacionālā baleta.

Kā ziņots, no 9. marta līdz 28. martam Latvijā norisināsies 23. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls, kurā piedalīsies mākslinieki no ASV, Austrijas, Krievijas, Vācijas, Ķīnas, Francijas, Turcijas un Latvijas, informē festivāla pārstāve Una Griškeviča.

ASV vēstniecības Rīgā kultūras atašejs Raiens Pesekas un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes priekšniece Baiba Šmite piedalās preses konferencē, kurā informē par 23.Starptautiskā Baltijas baleta festivāla programmu
ASV vēstniecības Rīgā kultūras atašejs Raiens Pesekas un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes priekšniece Baiba Šmite piedalās preses konferencē, kurā informē par 23.Starptautiskā Baltijas baleta festivāla programmu Foto: LETA

Tradicionālais festivāla atklāšanas labdarības koncerts Rīgas Starptautiskajā dzelzceļa stacijā notiks 9.martā, savukārt Latvijas Nacionālajā operā 12.martā norisināsies festivāla Galā koncerts.

No 12. marta līdz 18. martam Džona Noimeijera Vācijas Nacionālais jaunatnes balets «Bundesjugendballett» viesosies Rīgā un Preiļos. Bet no 21. marta līdz 26. martam VEF Kultūras pilī, Latgales vēstniecībā «Gors» un Ventspils teātra namā «Jūras vārti» uzstāsies «latino» stila baleta trupa «Ballet Hispanico» no Ņujorkas. Latvijas skatītājiem trupa prezentēs trīs iestudējumus - «Linea Recta», «Dnzon» un «Brazos Abiertos».

Tāpat festivāla programmā iekļauta «Vanemuines» teātra baleta trupas bijušā mākslinieciskā vadītāja Ulo Vilimaa izstāde VEF Kultūras pilī, filmas «Mr. Gaga» seansi par Izraēlas modernās dejas ģēniju Ohadu Naharinu kinoteātrī «K.Suns», Francijas laikmetīgās deju kompānijas «De Facto et Formation» izrāde Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā «Zirgu pasts», kā arī izrāde «Ugunī», kurā piedalīsies arī Latvijas Nacionālās operas baleta mākslinieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu