Brāļi Šici pēdējā treniņbraucienā pirms olimpiskā starta uzrāda Top3 rezultātu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas titulētākie kamaniņu braucēji - brāļi Andris un Juris Šici - otrdien pēdējā treniņbraucienā pirms trešdien gaidāmā Phjončhanas olimpisko spēļu starta divnieku ekipāžām uzrādīja trešo labāko rezultātu.

Šici pēdējo, sesto treniņbraucienu veica 46,313 sekundēs, savukārt dienas pirmajā treniņā viņi finišu sasniedza 46,624 sekundēs, kas deva 12. pozīciju 20 ekipāžu vidū.

Abos noslēdzošajos treniņbraucienos ātrākie bija sezonas līderi un sacensību galvenie favorīti Toni Egerts un Saša Benekens no Vācijas, kuriem Šici pēdējā braucienā zaudē 0,338 sekundes, priekšā esot arī austriešiem Peteram Pencam un Georgam Fišleram, kuri latviešus apsteidza par 0,123 sekundēm.

Iepriekšējās divās dienās, kad kamaniņu braukšanas ekipāžas veica vēl četrus treniņbraucienus, Šici uzrādīja devīto, septīto, astoto un 13. rezultātu.

Tikmēr otrs Latvijas duets Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš otrdien pēdējos divos treniņos ieņēma attiecīgi 16. un 14. vietu.

Zīmīgi, ka pēdējā treniņbraucienā kritienu piedzīvoja un finišu nesasniedza 2014.gada olimpisko spēļu čempioni Tobiass Vendls un Tobiass Arlts no Vācijas. Vēl pirmdien Vendls kā galvenos konkurentus cīņā par medaļām bez saviem tautiešiem minēja Šicus, kā arī Austrijas un ASV duetus.

Olimpiskie medaļnieki kamaniņu braukšanā divniekiem tiks noskaidroti trešdien, duetiem veicot divus braucienus.

Šiči 2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs negaidīti izcīnīja sudraba medaļas, bet pirms četriem gadiem Soču Olimpiādē viņi bija trešie, pie bronzas tiekot arī komandu stafetē, kur Latviju pārstāvēja arī Mārtiņš Rubenis un Elīza Tīruma (tagad Cauce).

Tāpat Šici 2011.gadā izcīnīja bronzas medaļu divniekos, bet komandu stafetē planētas meistarsacīkstēs viņiem ir četras godalgas - viena sudraba un trīs bronzas. Šici šosezon Pasaules kausa kopvērtējumā ieņēma ceturto vietu, esot labākie Latvijas komandā.

Phjončhanā vīriešu sacensībās labākais no latviešiem bija Kristers Aparjods, kurš ieņēma 11.vietu, kamēr Inārs Kivlenieks un Artūrs Dārznieks palika attiecīgi 20. un 24. pozīcijā. Savukārt dāmām pēdējie divi braucieni notiks otrdien, pirms tiem astotajā vietā esot Ullai Zirnei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu