Precēts pāris no Krievijas olimpiešu izlases izcīna bronzu kērlingā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR/TASS/LETA

Olimpiskie sportisti no Krievijas Aleksandrs Krušeļņickis un Anastasija Brizgalova, kuri dzīvē ir vīrs un sieva, otrdien izcīnīja bronzu Phjončhanas olimpisko spēļu jaukto pāru sacensībās.

Spēlē par bronzu olimpiskie sportisti no Krievijas ar 8-4 pārspēja norvēģus Kristīnu Skaslīnu un Magnusu Nēdregotenu. Vēl pēc piektā enda norvēģi pietuvojās līdz 4-5, bet nākamajos trijos endos ļāva pretiniekiem iegūt pa vienam punktam.

Zīmīgi, ka arī norvēģu sportisti ir attiecībās.

Vēlāk finālā Šveice (Ženija Perē un Martins Rioss) tiksies ar Kanādu (Keitlina Lousa un Džons Moriss), noskaidrojot vēsturē pirmos jaukto pāru čempionus kērlingā.

«Ir ļoti svarīgi, ka esam ģimene,» pēc medaļas iegūšanas ar tulka starpniecību ārzemju medijiem pauda Brizgalova, atzīstot, ka viņiem sāpīgs bijis pusfināla zaudējums šveiciešiem.

«Bija ļoti svarīgi atgūties pēc vakardienas zaudējuma, lai šodien aizvadītu maču, par kuru varam būt lepni. Tas, ka esam ģimene, mums ļoti palīdzēja.»

Dramatiskākais brīdis mačā notika trešajā endā, kad Brizgalova, izvairoties no uzskriešanas akmenim, piedzīvoja sāpīgu kritienu.

«Mums jau ir tradīcija krist finālā. Tāpat notika arī 2016.gada pasaules čempionātā,» pēc mača ar smaidu teica Brizgalova.

Zelta fināls sāksies plkst.13.05 pēc Latvijas laika.

Priekšsacīkstēs labākie bija kanādieši, kuri izcīnīja sešas uzvaras septiņos mačos, kamēr Šveices duets tika pie pieciem panākumiem. Pie četrām uzvarām tika olimpisko sportistu no Krievijas duets, kā arī Norvēģija un Ķīna, kamēr Dienvidkoreja un ASV turnīru noslēdza ar divām uzvarām, bet Somija ar vienu panākumu septiņos mačos.

Kērlings olimpisko spēļu programmā ir septīto reizi, bet jaukto pāru sacensībām šī ir debija četrgades nozīmīgākajā ziemas sporta veidu forumā.

Olimpisko spēļu programmā debitēs arī «Big Air» snovbords, masu starts ātrslidošanā un jaukto komandu sacīkstes kalnu slēpošanā.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā olimpiādē piedalīsies 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu