Šodien olimpiskajās spēlēs startē deviņi Latvijas sportisti

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien Phjončhanas olimpiskajās spēlēs paredzēts starts deviņiem Latvijas sportistiem. Visas dienas garumā olimpiskajām spēlēm varēja sekot līdzi TVNET teksta tiešraidē. Trešdien turpināsim.

No plkst. 10.30 sāksies distanču slēpošanas sprinta sacensības klasiskajā stilā. Vispirms kvalifikāciju aizvadīs dāmas, ar 51. numuru uz starta izejot arī šā mēneša pirmajā dienā pilngadību sasniegušajai Patrīcijai Eidukai, savukārt plkst. 11.05 sāksies vīru kvalifikācija, kur 57. numurs ticis Indulim Bikšem.

Kvalifikāciju pārvarēs 30 labākie sportisti, kuri vakara turpinājumā ceturtdaļfināla, pusfināla un fināla kārtā arī noskaidros jaunos čempionus.

Šajā distancē nepiedalīsies trešā Latvijas slēpotāja Phjončhanā Inga Paškovska, kura drīkst piedalīties tikai vienā distancē un izvēlējusies ceturtdien gaidāmo desmit kilometru distanci brīvajā stilā.

Tālāk plkst. 12.26 sāksies atlases sacensības šorttrekā 1000 kilometru distancē. Šeit ceturtajā priekšskrējienā startēs Roberts Zvejnieks, bet noslēdzošajā, astotajā, Roberto Puķītis. Katra skrējiena divi ātrākie sportisti iekļūs ceturtdaļfinālā, kas tiks aizvadīts sestdien.

Savukārt plkst. 12.30 sāksies trešais brauciens kamaniņu sportā dāmām, kam plkst. 14 sekos arī ceturtais starts. Trešajā braucienā sportistes brauks secībā no pirmās vietas uz pēdējo, bet ceturtajā - no divdesmitās uz pirmo.

Pirmajā dienā Ulla Zirne veica divus lieliskus braucienus un šobrīd ieņem astoto vietu, kamēr Elīza Cauce un Kendija Aparjode atrodamas attiecīgi 21. un 24. pozīcijā 30 sportistu vidū.

Zirne pirmdien pirmajā braucienā bija devītā, bet otrajā uzrādīja septīto ātrāko laiku. Sportiste šobrīd vien par 0,092 sekundēm atpaliek no pirmā sešinieka, ko iepriekš bija izvirzījusi kā mērķi.

«Jo tuvāk tuvojos, jo tas liekas grūtāk, bet mērķis paliek nemainīgs,» Zirne par sešinieku teica janvāra beigās pēc Siguldā aizvadītā Eiropas čempionāta.

Pirms starta olimpiskajās spēlēs lielākas cerības tika liktas uz Cauci un Aparjodi, tomēr viņas abas pirmajos braucienos spēcīgi kļūdījās un Aparjode pirmajā trases veikšanas reizē pat krita.

No pirmā divdesmitnieka, kas aizvadīs arī ceturto braucienu, Cauce šobrīd atpaliek 0,113 sekundes, bet Aparjode vairāk nekā sekundi.

Tikmēr dienas noslēgumā plkst. 13 pēc Latvijas laika sāksies ātrslidošanas sacensības 1500 metru distancē, startējot arī Haraldam Silovam. Latvietis piedalīsies piecpadsmitajā no 18 skrējieniem.

Šīs Silovam būs trešās olimpiskās spēles karjerā, un viņš iepriekš izteicies, ka arī pēdējās. 2010. gadā latvietis kļuva par pirmo sportistu vēsturē, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis gan šorttrekā, gan ātrslidošanā, bet pēc tam pievērsās tikai otrajam no šiem sporta veidiem.

Otrdien kopā tiks sadalīti astoņi medaļu komplekti. Bez kalnu slēpošanas Alpu kombinācijas, ātrslidošanas 1500 metriem vīriem, kamaniņu sporta dāmu sacensībām un distanču slēpošanas sprinta gan vīriem, gan dāmām labākie tiks noskaidroti arī jaukto pāru sacensībās kērlingā, snovborda sacensībās rampā un šorttrekā 500 metros dāmām.

Latvijas komandas sastāvs Phjončhanas olimpiskajām spēlēm

Ātrslidošana: Haralds Silovs.

Biatlons: Andrejs Rastorgujevs, Oskars Muižnieks, Baiba Bendika.

Bobslejs: Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga, Oskars Ķibermanis, Jānis Jansons, Helvijs Lūsis, Matīss Miknis, Intars Dambis (rezervists).

Daiļslidošana: Deniss Vasiļjevs, Diāna Ņikitina.

Distanču slēpošana: Patrīcija Eiduka, Indulis Bikše, Inga Paškovska.

Kalnu slēpošana: Kristaps Zvejnieks, Lelde Gasūna.

Kamaniņu sports: Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, Juris Šics, Andris Šics, Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš.

Skeletons: Martins Dukurs, Tomass Dukurs, Lelde Priedulēna.

Šorttreks: Roberts Zvejnieks, Roberto Puķītis.

Olimpiskās spēles Dienvidkorejā notiks no 9. līdz 25. februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu