Pasniegtas ASV Scenāristu ģildes balvas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

ASV Scenāristu ģildes ceremonijā svētdien Beverlihilsā galvenās balvas ieguvušas kinofilmas «Get Out» («Prom») un «Call Me by Your Name» («Sauc mani savā vārdā»). Rakstnieks un režisors Džordans Pīls saņēma balvu par labāko oriģinālo scenāriju par komēdijtrilleri «Get Out».

Savā pateicības runā Pīls sacīja, ka viņš pie šā projekta strādājis ar mīlestību, ieliekot tajā savu dvēseli.

«Es sāku rakstīt 2008. gadā, un bija daudz kāpumu un kritumu,» atzina rakstnieks.

Uz ASV Scenāristu ģildes balvu šajā prestižajā kategorijā pretendēja arī filmas «The Big Sick», «I, Tonya» («Es, Tonija»), «Lady Bird» («Lady Bird: Laiks lidot») un «The Shape of Water» («Ūdens forma»).

«Get Out» šomēnes saņēma arī vienu ASV Režisoru ģildes balvu un ir nominēta četrām ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskara» balvām.

ASV Scenāristu ģildes balvu par labāko adaptēto scenāriju saņēma Džeimss Aivorijs par rakstnieka Andrē Akimana 2007. gadā izdotā romāna «Call Me by Your Name» uzņemšanu tāda paša nosaukuma filmā, kurā galveno lomu atveido aktieris Timotijs Šalaments.

Režisora Lukas Gvadanjīno kinofilma par divu jaunu vīriešu mīlestību arī nominēta četriem «Oskariem».

ASV Scenāristu ģildes godalgu par labāko dokumentālo scenāriju saņēma Brets Morgens par filmu «Jane», kas vēsta par britu vides aktīvisti un primātu pētnieci Džeinu Gudolu.

Televīzijas kategorijās triumfēja seriāls «The Handmaid's Tale», kas uzņemts pēc Mārgaretas Atvudas romāna «The Handmaid's Tale» («Kalpones stāts») motīviem, un komēdijseriāls «Veep».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu