«Labāka par Svingeriem,» tviterī atzinīgi vērtē «Ātros igauņu puišus»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Svētdienas vakarā Latvijas Televīzija skatītājiem piedāvāja pagājušogad Latvijas kinoteātros izrādīto mūsu ziemeļu kaimiņu igauņu piedzīvojumu komēdiju «Ātrie igauņu puiši». Filmas veidošanā tika iesaistīti arī latviešu kino spēki - producents Jānis Kalējs un operators Aigars Sērmukšs. Sociālajā tīklā «Twitter» pēc filmas lasāmas visai pozitīvas atsauksmes. «Igauņu puiši šķita interesantāki par latviešu svingeriem,» vēsta kāds tvīts.

Filmā asprātīgi brīži mijas ar nopietnām tēmām, izskaņā uzsverot bēgļu tēmas aktualitāti arī šodien.





Par filmu: Padomju Savienība 80. gados. Trīs igauņu puiši ir noguruši no spekulācijām, pelēcības un ikdienas rutīnas un ar piepūšamo laivu aizbēg uz Zviedriju, jo vēlas tikpat lielisku dzīvi, kādu viņi ir redzējuši TV seriālos «Miami Vice», «Santa Barbara» un citos. Zviedrijā viņus uzņem kā īstus varoņus, kas izlauzušies caur «dzelzs priekškaru». Taču, kad mediju uzmanība noplok, trijotne atklāj, ka rietumnieki uz viņiem skatās vien kā uz apnicīgiem imigrantiem. Viņi ir spiesti apzināties: lai sevi nodrošinātu, nāksies darīt ko neiedomājamu – strādāt! Tad puiši izdomā neprātīgu plānu, kā tikt pie naudas, taču viss sagriežas kājām gaisā.

Lentes režisors ir Jaak Kilmi. Galvenajās lomās Märt Pius, Karl-Andreas Kalmet, Veiko Porkanen.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu