Jelgavā darbību sāk jaunas ražotnes

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jelgavā jaundibināto un likvidēto uzņēmumu bilance ir labākā valstī. 2017. gadā reģistrēti 246 jauni uzņēmumi, bet likvidēti – 236, līdz ar to Jelgavā uz 1000 iedzīvotājiem ir 72 aktīvi uzņēmumi. 26 jauni uzņēmumi reģistrēti apstrādes rūpniecības jomā, vēl 21 uzņēmums profesionālo, zinātnisko un tehnisko pakalpojumu nozarē.

Pērn darbību Jelgavā uzsāka šokolādes fabrika, kas ražo produkciju ar zīmolu «Red», kā arī atvērta jauna medicīnas preču ražotne.

Šogad februārī NP Jelgavas Biznesa Parka teritorijā darbību uzsāk AS «NCC Denmark» jaundibināts meitas uzņēmums Latvijā SIA «NCC Shaft». Jaunā ražotne Jelgavā piedāvās inovatīvus risinājumus būvniecības nozarei, ražojot saliekamus un pilnībā gatavus komunikāciju šahtu moduļus. Tiem, pēc pasūtītāju pieprasījuma, tiks iestrādātas dažādas instalācijas – radona ventilācijas, gaisa rekuperācijas, dzeramā ūdens padeves, apkures, dzesēšanas, kanalizācijas, jumta ūdens novades, elektro un citām sistēmām. Šahtu moduļi tiks piegādāti NCC grupas uzņēmumiem Skandināvijas valstīs, kā arī citiem tirgiem Eiropā. SIA «NCC Shaft» līdz 2019. gada beigām plāno nodarbināt līdz pat 60 darbiniekiem. Uzņēmuma vīzija ir pilnveidot būvniecības nozari, nodrošinot to ar izciliem ilgtspējīgiem risinājumiem.

Informācija sagatavota Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu