Berkulis: Par taktiku ar Rastorgujevu vēl izrunāsimies, ņemot vērā šīs dienas startu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Phjončhanas olimpisko spēļu biatlona trasē šaušana ir ļoti svarīga, pēc svētdien aizvadītā sprinta atzina Latvijas vīru izlases līdere Andreja Rastorgujeva treneris Intars Berkulis.

Rastorgujevs sprinta sacensībās pieļāva trīs kļūdas šaušanā un ieņēma 24.vietu, kamēr Oskars Muižnieks ar diviem neaizvērtiem mērķiem bija 66.pozīcijā, no dalības iedzīšanā atpaliekot par nepilnām četrām sekundēm.

«Pirmajā šaušanā Andrejam šāvieni aizgāja pa leju. Bet tas ir normāli, jo korekcijas veica visi - kādam bija trīs sodi, kādam bija nulle. Andrejam neaizkrita viens mērķis, šāvienam aizlidojot uz pulksten pieciem. Tajā mirklī bija lielāks vējš,» pēc sacensībām pauda Berkulis.

«Otrajā šaušanā vējš nebija tāds, lai traucētu. Jāprasa pašam Andrejam, kāds viņš ienāca šautuvē. Pulss varbūt bija pārāk liels, varbūt otro apli nobrauca par ātru, jo ugunslīnijā viņš ienāca kā otrais,» sprieda Berkulis. «Jā, viņš šāva ātri, bet vējš tajā brīdī nebija tas stiprākais. Visticamāk, pats netika galā ar šāvieniem.»

Rastorgujevs pirmajā ugunslīnijā neaizvēra vienu mērķi, bet, pateicoties ātrajam solim trasē, pirms otrās šaušanas bija otrajā pozīcijā. Tiesa, šaušanā stāvus tika pieļautas vēl divas kļūdas, kā rezultātā nācās atkāpties uz otrā desmita beigām.

«Ja salīdzina ar vakardienas sieviešu sprintu, šodien laikapstākļi bija labāki. Nebija tik skarbs vējš,» teica treneris. «Andrejs gan jau pats zināja, ka pēc pirmās šaušanas strauji kāpj uz augšu, informācija viņam trasē noteikti tika nodota. No 17.vietas uz otro ugunslīniju atbrauca kā otrais. Protams, pirmais aplis nebija diez ko ātrs, bet nedomāju, ka savukārt otrais aplis bija pārāk ātrs. Ja viņš jūt, ka var pabraukt, tad ir jābrauc. Speciāli taupīties nevar.»

Kā pauda Berkulis, arī Muižniekam pirmajā ungunslīnijā visi šāvieni aizgājuši uz leju. «Savukārt stāvus viņš ar saviem šāvieniem cīnījās.»

«Viennozīmīgi šajā trasē šaušana ir ļoti svarīga. Ar ātrumu viņam vairāk vai mazāk viss ir kārtībā. Ja šausies labi, viņš iedzīšanā var pakāpties krietni augstāk. Par rītdienas taktiku gan vēl izrunāsimies, ņemot vērā šīs dienas startu,» teica Berkulis, kurš kopumā neslēpa vilšanos par Rastorgujeva paveikto, uzsverot, ka sportists var uzrādīt labākus rezultātus.

Svētdien iedzīšanas sacensības vīriem sāksies plkst.14 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu