Cauce: Olimpiskā trase man ļoti patīk

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/LETA

Latvijas kamaniņu braucējai Elīzai Caucei Phjončhanas olimpisko spēļu trase ļoti iet pie sirds un pēc labi aizvadīta brauciena sajūtas finišā ir fantastikas, sacīja sportiste.

Latvijas kamaniņu braucējām starti Phjončhanā iecerēti pirmdien un otrdien, tajās sacenšoties Caucei, Ullai Zirnei un debitantei Kendijai Aparjodei.

«Trase ir forša, man ļoti patīk. Tās profili ir gludi un pati trase ir ļoti forša. Kad nobrauc labu braucienu, sajūtas finišā ir fantastikas. Protams, ir kur vēl pielikt, meklējam mazākas nianses, kur zūd ātrums un kur vēl var uzlabot»» sacīja Cauce.

Latvijas kamaniņu braucēja, kurai šī sezona gan nav bijusi no sekmīgākajām, norādīja, ka Phjončhanas olimpisko spēļu trasē viņai vēl ir pāris viltīgas vietas, tomēr viņa pauda cerību, ka līdz sacensībām izdosies tās izlabot.

Lielai daļai sportistu olimpiskajā trasē problēmas izraisa devītā virāža un arī Cauce atzina, ka tās izbraukšanu vēl nepieciešams pieslīpēt.

Tiesa, svētdien noslēdzošajos treniņbraucienos latvietes palika stipri ārpus labāko desmitnieka.

Pašlaik 27 gadus vecā Cauce šosezon Pasaules kausa kopvērtējumā ieņēma vien 13.vietu.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trijās olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas.

Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu