48 gadu vecumā miris islandiešu komponists Johans Johansons

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

48 gadu vecumā piektdien Berlīnē miris islandiešu komponists Johans Johansons (Jóhann Jóhannsson), kurš nominēts gan «Oskara» balvai, gan saņēmis «Zelta globusu», ziņo ārvalstu prese.

Nāves iemesls nav zināms.

2015. gadā viņš saņēma «Zelta globusu» par filmas The Theory of Everything skaņu celiņu.

TVNET slejās 2005. gadā aplūkots viņas albums «Dis».

Johansons piedzima un uzauga Islandes galvaspilsētā Reikjavīkā. 1999. gadā viņš piedalījās mākslas organizācijas, domnīcas un ierakstu zīmola «Kitchen Motors» dibināšanā, kas sekmēja starpdisciplināru sadarbību.

Viņa komponētā mūzika ir raksturota kā elektroniskās un klasiskās orķestru mūzikas apvienojums.

Daudzpusīgais Johansons, kurš darbojās arī kā rakstnieks un producents, 2015. gadā saņēma «Zelta globusu» labākās oriģinālās partitūras kategorijā par mūziku Džeimsa Mārša filmai «The Theory of Everything» («Teorija par visu»), kurā bija parādīta fiziķa Stīvena Hokinga dzīve.

2016. gadā Johansons tika nominēts «Oskaram» par mūziku D.Vilnēva trillerim «Sicario» («Sicario: Narkokarš»).

Viņš varēja lepoties arī ar «Zelta globusa», BAFTA un «Grammy» balvu nominācijām par mūziku 2016.gadā iznākušajai filmai «Arrival» («Atnācēji»). Pērn viņš kopā ar Darenu Aronofski strādāja pie mistikas trillera «Mother!» («Māt!»).

Johansons arī ierakstījis vairākus albumus, tostarp «Fordlandia» un «Orphee».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu