Tramplīnlēcējs Velingers izcīna Vācijai otro olimpisko zeltu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Vācietis Andrēass Velingers svētdien agri no rīta triumfēja laikapstākļu iespaidotās Phjončhanas olimpisko spēļu sacensībās tramplīnlēkšanā no mazā tramplīna, kamēr pie bronzas negaidīti tika pasaules uzmanības lokā ar savām ūsām nokļuvušais norvēģis Rūberts Juhansons, kurš līdz šim savā karjerā tikai reizi kāpis uz goda pjedestāla Pasaules kausa ietvaros.

Spēcīgs vējš un sals iespaidoja sacensību pirmo kārtu, kurā 50 sportistiem bija nepieciešamas 90 minūtes, lai veiktu savus lēcienus. Sacensības vairākkārt tika pārtrauktas un noslēdzās jau pēc pusnakts.

Pēc pirmās kārtas dominēja poļi, vadībā esot Stefanam Hulam un otro vietu dalot Pasaules kausa līderim Kamilam Stoham, kamēr Velingers bija vien piektais.

Savukārt pēc otrās kārtas jau Velingers ar 259,3 punktiem guva pārliecinošu uzvaru. Viņa lēcieni bija 104,5 un 113,5 metrus tāli.

Tikmēr pārējās divas vietas uz goda pjedestāla aizņēma norvēģi, otro vietu ar 250,9 punktiem izcīnot Juhanam Andrē Fērfangam un par 1,2 punktiem apsteidzot Juhansonu.

Frērfanga lēcieni bija 106 un 109,5 metrus tāli, bet Juhansons lēca 100,5 un 113,5 metrus.

Stohs un Hula noslēgumā palika vien ceturtajā un piektajā pozīcijā.

Zīmīgi, ka Juhansons līdz šim tikai reizi Pasaules kausā bija kāpis uz goda pjedestāla, pagājušajā sezonā gūstot otro vietu. Tomēr viņš bieži bijis uzreiz aiz līderiem, šosezon četras reizes ierindojoties pieciniekā.

Tāpat Juhansons olimpisko spēļu ievadā nokļuva pasaules mediju uzmanības lokā ar savām iespaidīgajām ūsām.

Velingers guva otro olimpisko zeltu karjerā, jo pirms četriem gadiem Sočos triumfēja komandu sacensībās no lielā tramplīna. Tāpat viņš ļāva Vācijai izvirzīties vadībā medaļu ieskaitē pēc olimpisko spēļu pirmās dienas, jo iepriekš zeltu bija guvusi arī biatloniste Laura Dālmeiere.

Phjončhanas olimpiskās spēles sākās sestdien un norisināsies līdz 25.februārim, sportistiem sadalot 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos, turklāt pirmo reizi Ziemas Olimpiādē tiks izdalīti vairāk nekā simts godalgu komplekti.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu