Nīderlande aizņem visu goda pjedestālu ātrslidošanas 3000 metru distancē dāmām

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Priekšgalā esot Karlīnai Ahterēktei, Nīderlandes ātrslidotājas sestdien aizņēma visas trīs vietas uz goda pjedestāla Phjončhanas olimpisko spēļu 3000 metru distancē dāmām.

Ahterēkte finišēja pēc trim minūtēm un 59,21 sekundes, sasniedzot savu lielāko panākumu līdzšinējā karjerā.

Uzvarētājai par nieka 0,08 sekundēm piekāpās viņas titulētā Irēna Vusta, kurai tikai nedaudz pietrūka, lai tiktu pie piektā olimpiskā zelta karjerā. Līdz ar to ātrslidošanas zvaigznei tagad ir četri olimpiskie zelti, četri sudrabi un viena bronza.

Savukārt trešo vietu guva Antonete de Jonga, kura labākajai no tautietēm piekāpās par 0,81 sekundi.

Nīderlande regulāri dominē ātrslidošanā, pirms četriem gadiem Sočos iegūstot 23 no 36 medaļām. Pirms 2014.gadā tikai Nīderlandes ātrslidotāji uz goda pjedestāla stāvēja četras reizes.

Tikmēr devīto vietu sestdien izcīnīja 45 gadus vecā vāciete Klaudija Pehšteina, kura cer tikt pie zelta piecās dažādās olimpiskajās spēlēs. Līdz šim viņas karjerā ir pieci zelti, divi sudrabi un divas bronzas, bet vēl viena iespēja Pehšteinai būs 16.februārī 5000 metru sacensībās.

Phjončhanas olimpiskās spēles norisināsies līdz 25.februārim, sportistiem sadalot 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos, turklāt pirmo reizi Ziemas Olimpiādē tiks izdalīti vairāk nekā simts godalgu komplekti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu