Aparjods augstajā septītajā vietā pēc olimpisko spēļu pirmās dienas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods atrodas augstajā septītajā vietā pēc sestdien veiktajiem Phjončhanas olimpisko spēļu pirmajiem diviem braucieniem, kamēr Inārs Kivlenieks ieņem 21.vietu, bet Artūrs Dārznieks atrodams 25.pozīcijā.

(Ar jaunāko informāciju papildināts virsraksts un viss teksts.)

Aparjods abos braucienos uzrādīja sesto ātrāko laiku, kas divu braucienu summā deva septīto pozīciju.

Aparjods aizvadīja divus labus braucienus. Tomēr otrajā braucienā viņam par sliktu nostartēja fakts, ka latvietis startēja jau kā piektais, jo pēc tam kļuva aukstāks un vēlāk startējušajiem konkurentiem bija iespējas sasniegt lielākus ātrumus.

Savukārt Kivlenieks pirmajā braucienā uzrādīja 21.rezultātu, bet otrajā braucienā bija 22.ātrākais sportists, kamēr Dārzniekam braucienos bija attiecīgi 22. un 28.vieta. Šie abi sportisti abos braucienos pieļāva kļūdas.

Līderis pēc pirmās dienas ir iepriekšējo divu olimpisko spēļu čempions Fēliks Lohs no Vācijas. Pēc pirmā brauciena pārsteidzoši priekšā bija austrietis Dāvids Gleiršers, tomēr tresas veikšanas reizē viņš uzrādīja tikai septīto laiku un tagad ir otrais, Loham zaudējot 0,188 sekundes.

Savukārt trešais ir olimpiskais sportists no Krievijas Romāns Repilovs, kurš atpaliek 0,217 sekundes.

Aparjods līderim zaudē 0,357 sekundes, bet līdz goda pjedestālam latvietim ir 0,140 sekundes.

Kivlenieks Loham zaudē 1,345 sekundes, kamēr Dārznieks atpaliek 1,677 sekundes.

Vīru sacensībās piedalās 40 kamaniņu braucēji.

Trešajam braucienam starts paredzēts svētdien plkst.13 pēc Latvijas laika, bet pēc tam svētdien tiks veikts arī noslēdzošais, ceturtais, brauciens.

Aparjods, kurš 24.februārī svinēs 20 gadu dzimšanas dienu, un nesen 25 gadu jubileju nosvinējušais Dārznieks ir olimpisko spēļu debitanti, kamēr Kivleniekam šī ir trešā Olimpiāde. Pašlaik 31 gadu vecais Kivlenieks 2010.gada olimpiskajās spēlēs Vankūverā ieņēma 18.vietu, bet četrus gadus vēlāk Sočos bija divas pozīcijas augstāk.

Pasaules kausa kopvērtējumā no latviešiem šosezon augstāk bija Aparjods, kurš ieņēma 15.vietu, Kivlenieks bija 20.pozīcijā, bet Dārznieks ierindojās 22.vietā.

Olimpiskajā kvalifikācijā par trešo vietu sīvi cīnījās Dārznieks un Riks Kristens Rozītis, bet Rozītis gada izskaņā Siguldā lauza plaukstu, kā rezultātā izstājās no sacensībām par ceļazīmi.

Pērn Pasaules kausa posmā olimpiskajā trasē visi trīs Latvijas sportisti iekļuva pirmajā astotniekā. Aparjods, tikai otro reizi startējot pamatsacensībās, izcīnīja augsto ceturto vietu, Kivlenieks bija piektais, kamēr Dārznieks noslēdza pirmo astotnieku.

Latvijas kamaniņu braucēji olimpiskajā trasē viesojās arī novembrī, aizvadot kontroltreniņus. Tāpat tika aizvadīti treniņi pirms olimpiskajām spēlēm. Pēdējos divos treniņbraucienos Aparjods bija attiecīgi sestais un astotais, Inārs Kivlenieks ieņēma attiecīgi 12. un 17.vietu, kamēr Dārznieks pirmajā braucienā uzrādīja 20.rezultātu, bet otrajā krita.

Latviju kamaniņu sportā pārstāvēs arī Elīza Cauce, Ulla Zirne un Kendija Aparjode, kā arī divnieku ekipāžas Juris Šics/Andris Šics un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Dāmām sacensības būs pirmdien un otrdien, divnieki spēkosies trešdien, bet ceturtdien tiks dalītas medaļas komandu stafetē.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trijās olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Mārtiņu Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

Latvijas delegāciju šajā Olimpiādē pārstāvēs 34 sportisti. Latvija būs pārstāvēta deviņos sporta veidos, bet komandā iekļauti 14 olimpiskie debitanti.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu