Izraēlas aviācija veikusi plaša mēroga uzlidojumus Sīrijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JACK GUEZ / AFP

Izraēlas armija sestdien veikusi uzlidojumus 12 Sīrijas un Irānas mērķiem Sīrijas teritorijā, ko tā raksturojusi kā «plaša mēroga» uzlidojumu.

«Pirms dažām minūtēm [Izraēlas lidaparāti] uzbruka Sīrijas pretgaisa aizsardzības sistēmai un Irānas mērķiem Sīrijā,» teikts armijas paziņojumā. «Tika uzbrukts 12 mērķiem, ieskaitot trīs pretgaisa aizsardzības baterijas un četrus Irānas mērķus, kas ir daļa no Irānas militārā izkārtojama Sīrijā.»

Armija piebilda, ka uzlidojuma laikā pret Izraēlu tika raidītas zenītraķetes, liekot iedarbināt trauksmes sirēnas, kas bija dzirdamas Izraēlas ziemeļos.

Izraēlas armija paziņoja, ka

Irāna un Sīrija «spēlējas ar uguni»,

taču tā nevēlas situācijas eskalāciju.

Pirms tam Izraēlā pēc uzlidojumiem «Irānas mērķiem» Sīrijā nogāzās Izraēlas iznīcinātājs, kuru sašāva Sīrijas pretgaisa aizsardzība.

Sašautais iznīcinātājs «F-16» nogāzies ielejā Izraēlas ziemeļos, abi tā piloti pēc katapultēšanās nogādāti slimnīcā, viens no pilotiem cietis nopietni.

Izraēlas armija veikusi «uzlidojumu Irānas kontroles sistēmām Sīrijā, kas iesūtījusi bezpilota lidaparātu Izraēlas gaisa telpā. Masīvs Sīrijas pretgaisa aizsardzības uguns, viens «F-16» nogāzies, piloti drošībā», paziņoja Izraēlas armijas preses pārstāvis.

Izraēla veikusi uzlidojumu, kad tās spēki

identificējuši un pārtvēruši no Sīrijas Izraēlas gaisa telpā ielidojušu Irānas bezpilota lidaparātu.

Sīrija paziņoja, ka tās pretgaisa aizsardzības sistēmas atvairījušas divus Izraēlas uzlidojumus militārajām bāzēm valsts vidienē, trāpot vismaz vienai lidmašīnai.

Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR) ziņo, ka

Izraēlas uzlidojumi bijuši vērsti pret vairākām militārajām bāzēm centrālās Homsas provinces austrumos, kuras izmanto gan irāņu, gan krievu spēki.

Izraēla ir veikusi vairākus desmitus gaisa uzlidojumu Sīrijas armijas un to sabiedroto pozīcijām, apgalvojot, ka tādejādi cenšas apturēt ieroču sūtīšanu Libānas kaujinieku grupējumam «Hizbollah».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu