Kučinskis vērtēs situāciju «Ainažu» un citās līdzīgās ārstniecības iestādēs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars Tenis/TVNET

Ministru prezidents, veselības ministra pienākumu izpildītājs Māris Kučinskis (ZZS) vērtēs situāciju bērnu psihoneiroloģiskajā slimnīcā «Ainaži» un citās līdzīgās ārstniecības iestādēs.

Šodien notikušajā preses konferencē komentējot situāciju par konstatētajiem pārkāpumiem slimnīcā «Ainaži», Kučinskis atzina, ka viņš gaida izvērtējumu arī par citām līdzīgām ārstniecības iestādēm. Pēc premjera teiktā, izvērtējums nepieciešams, lai saprastu, vai problēmas pastāv tikai konkrētajā slimnīcā vai arī tās ir sistēmiskas.

«Ja tiks atklāta sistēmiska problēma, tad tiks veiktas attiecīgas izmaiņas. Ja šis būs tikai viens gadījums, tad to varēs novērst ar stingrāku uzraudzību un cilvēku profesionalitātes stiprināšanu,» sacīja Kučinskis un uzsvēra, ka šis jautājums netiks noņemts no valdības dienaskārtības.

Jau ziņots, ka tiesībsargs un Veselības inspekcija (VI) konstatējusi pārkāpumus slimnīcā «Ainaži». Pārkāpumi saistīti arī ar ārstniecības personāla, iespējams, neatbilstošu rīcību saistībā ar pacientu fiksāciju.

VI direktore Indra Dreika iepriekš preses konferencē skaidroja, ka šie pārkāpumi varētu būt saistīti ar ārstu un medicīnas personāla trūkumu. Tikmēr tiesībsargs Juris Jansons teica, ka bērni bija piesieti un fiksēti pat vairākas dienas un nedēļas. Pārbaudes gaitā bērni liecināja par piedzīvoto personālo fizisko un emocionālo vardarbību. Jansons pauda, ka bērni stāstījuši, ka par nepaklausību tiek sodīti ar potēm un piesiešanu pie gultas. Tiesībsargs uzskaitīja arī virkni citu konstatētu pārkāpumu.

Ņemot vērā, ka pārbaudē konstatēti arī iespējami krimināla rakstura pārkāpumi, tiesībsargs vērsies Ģenerālprokuratūrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu