«Dvēseļu puteņa» veidotāji sākuši uzņemt Ziemassvētku kauju ainas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Maksis Kotovičs

Topošās filmas «Dvēseļu putenis» veidotāji šomēnes sākuši uzņemt Ziemassvētku kauju ainas, informē filmas sabiedrisko attiecību vadītāja Eva Mežīte. Viņa norādīja, ka šajās kaujās ceturtā Vidzemes latviešu strēlnieku pulka ložmetēju komandas rindās cīnījās arī Aleksandrs Grīns, pēc kura tāda paša nosaukuma romāna motīviem tiek uzņemta filma.

Kauju uzņemšanas vietas būs autentiskas - Ziemassvētku kauju muzejs Jelgavas novada Valgundes pagasta «Mangaļos», Tīreļu purvs un VSIA «Rīgas meži» Ziemassvētku kauju piemiņas vieta. Kauju filmēšana ilgs līdz 19. februārim, un tajā iesaistīsies vairāk nekā divi simti masu skatu dalībnieku un galveno lomu atveidotāji.

Ziemassvētku kaujas, kas sākās 1916. gada Ziemassvētku priekšvakarā, un tām sekojošās janvāra kaujas bija traģiska un vienlaikus viena no varonīgākajām latviešu strēlnieku vēstures lappusēm. Viņiem izdevās paveikt to, ko nebija spējusi neviena krievu vienība Rīgas frontē - pārraut vācu nocietinājumus un ieņemt aptuveni 30 kvadrātkilometru plašu teritoriju.

Šis ir trešais filmēšanas posms. Ceturto uzņemšanas posmu plānots sākt maijā, bet filmas pirmizrāde iecerēta 2019.gada 11.novembrī.

Filmas galveno aktieru vidū ir vairāki Latvijas profesionāļi, tostarp Vilis Daudziņš, Ivars Krasts un Gatis Gāga, Mārtiņš Vilsons, Rēzija Kalniņa, Raimonds Celms, jaunais aktieris Jēkabs Reinis, Ieva Florence un citi.

Projekta komandu veido 90 kino profesionāļi no Latvijas un ārvalstīm - režisors un producents Dzintars Dreibergs, galvenais operators Valdis Celmiņš, Rīgā dzimušais scenārists un Ņujorkas Universitātes profesors Boriss Frumins, komponiste Lolita Ritmanis, Gunita Groša, mākslinieks Juris Žukovskis, kostīmu māksliniece Sandra Sila, grima māksliniece Dzintra Bijubena, studija «Kultfilma» u.c.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu