Zemītis vienā no dziesmām iestrādā Latvijas himnas motīvu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andris Barbans

Ģitārists un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas lektors Kaspars Zemītis jaunajā albumā vienā no kompozīcijām «Div’ dūjiņas gaisā skrēja» iestrādājis arī Latvijas himnas motīvu. Viņš nepiekrīt, ka himnas publiskajā izpildījumā nepieciešami kādi ierobežojumi. «Pie sevis nodomāju, ka tas būtu ārkārtīgi žēlīgi, ja mēs noteiktu, kā latvieši dziedās «Dievs, svētī Latviju»,» viņš saka intervijā.

«Domāju - tieši šis motīvs tiem, kuri gāja karā un dziedāja «Div’ dūjiņas gaisā skrēja», bija galvenais iemesls, kāpēc viņi vispār gāja. Man liekas, ka šis motīvs tur der un to noteikti var saklausīt. Atļāvos to ielikt tā, kā to dzirdu, un man ir aizdomas, ka neviens īsti man nevar norādīt, vai tas ir izdarīts pietiekami reprezentabli pret valsts himnu. Es domāju, ka daudz svarīgāka ir mana vēlme dziedāt un pateikt: «Dievs, svētī Latviju!»» - tā ģitārists.

Pilnu interviju lasiet laikraksta «Diena» pielikumā «SestDiena».

Atgādinām, ka janvāra beigās klajā nācis Kaspara Zemīša otrais soloalbums «Vētra klusumā».

Jau šonedēļ sāksies koncertturneja pa Latvijas lielākajām koncertzālēm kopā ar deju skolas «Dzirnas» dejotājiem, Rīgas Doma zēnu kori diriģenta Mārtiņa Klišāna vadībā un Jelgavas kamerorķestri Aigara Meri vadībā. Parādot savas svarīgākās muzikālās sadarbības, katrā koncertā kopā ar mākslinieku muzicēs īpašie viesi – Daumants Kalniņš Rēzeknē, Intars Busulis Rīgā, Linda Leen Cēsīs, un Jelgavā - noslēpumainais viesis, tādējādi padarot katru no četriem koncertiem par unikālu māksliniecisku vienību.

Koncerti

10.02.2018. Latgales vēstniecība «Gors» plkst. 18:00

14.02.2018. Lielā ģilde plkst. 19:00

22.02.2018. Jelgavas Kultūras nams plkst. 19:00

25.02.2018. Vidzemes koncertzāle Cēsis plkst.18:00.

Biļetes – «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu