«Tirgus bija aizsteidzies priekšā pats sev.» ASV biržu indeksi turpina kristies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV un Eiropas biržu indeksi ceturtdien kritās, turpinoties nestabilitātei fondu tirgos. Baltā nama preses sekretāra vietnieks Radžs Šahs pauda bažas par akciju cenu kritumu, bet turpināja norādīt uz spēcīgajiem nodarbinātības datiem un firmu peļņas rādītājiem kā «veselīgas ekonomikas» pazīmēm.

Analītiķi atkal minēja augstāku ASV obligāciju ienesīgumu kā katalizatoru kritumam fondu tirgū, līdz ar viedokli, ka fondu tirgus decembrī un janvārī bija pieaudzis līdz neilgtspējīgi augstiem līmeņiem eiforijā par ASV nodokļu reformu.

Svarīgs krituma veicinātājs bija pagājušo piektdien publicētais ASV nodarbinātības ziņojums, kas raisīja bažas, ka inflācija var pamudināt Federālo rezervju sistēmu (FRS) paātrināt procentlikmju paaugstināšanas tempu.

«Tirgus bija aizsteidzies priekšā pats sev,» sacīja «Heartland Financial» galvenā investīciju ierēdne Nensija Tenglere.

«Kad mēs augām straujāk, nekā vajadzētu, neviens neuzdeva jautājumus. Kad tirgus koriģējas, visi ķļūst nervozi un noraizējušies,» teica Tenglere.

Naftas cenas Ņujorkas un Londonas biržās turpināja kristies pēc ASV Enerģētikas ministrijas ziņojuma publicēšanas, kas liecina, ka naftas ieguve ASV pagājušonedēļ pārsniegusi 10 miljonus barelu dienā pirmoreiz kopš 1983.gada.

Eiro vērtība pret ASV dolāru saruka, britu mārciņas vērtība pret dolāru pieauga, bet dolāra vērtība pret Japānas jenu samazinājās.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piegādēm martā ceturtdien kritās par 0,64 ASV dolāriem līdz 61,15 dolāriem par barelu. «Brent» markas jēlnaftas cena piegādēm aprīlī Londonas biržā saruka par 0,70 dolāriem līdz 64,81 dolāram par barelu.

ASV biržu indekss «Dow Jones Industrial Average» ceturtdien kritās par 4,2% līdz 23 860,46 punktiem, indekss «Standard & Poor's 500» saruka par 3,8% līdz 2581,00 punktiem, bet indekss «Nasdaq Composite» samazinājās par 3,9% līdz 6777,16 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 ceturtdien kritās par 1,5% līdz 7170,69 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 saruka par 2,6% līdz 12 260,29 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 samazinājās par 2,0% līdz 5151,68 punktiem.

Eiro vērtība pret ASV dolāru ceturtdien kritās no 1,2269 līdz 1,2246 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret dolāru pieauga no 1,3881 līdz 1,3912 dolāriem par mārciņu, bet dolāra kurss attiecībā pret jenu samazinājās no 109,28 līdz 108,74 jenām par dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu