Toreiz un tagad. Laimas pulkstenis un Makdonalds (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas kolekcija "Zudusī Latvija"

Turpinām iesākto rakstu sēriju, kurā atskatāmies vēsturē - ielūkojamies, kā Rīga (nākotnē noteikti arī citas Latvijas pilsētas) izskatījās pirms 50, 70, 100 gadiem. Liels daudziem bija pārsteigums, kad pirmajā rakstā «Toreiz un tagad» par Marijas ielu kāda nezināma autora fotogrāfijā uz šīs šobrīd asfaltētās ielas bija redzams tramvajs. Sendienās arī pa Brīvības ielu brauca tramvajs. Gar Vecrīgu pa Aspazijas bulvāri vēl aizvien stiepjas tramvaja sliedes, tiesa, nav vairs viesnīcas «Roma» vēsturiskās ēkas un leģendārā restorāna «Otto Schwarz». Toties pašā Vecrīgas sirdī ir ātrās ēdināšanas restorāns.

Šajā fotokolāžā, kas uzņemta ar skatu no Brīvības pieminekļa, redzams gan tramvajs, gan pajūgs, gan vecais Laimas pulkstenis, kas atklāts tālajā 1924. gadā. Sākotnēji pulkstenis maz līdzinājies pašreizējam, jo tam bijusi tikai ciparnīca un kails metāla balsts, vēlāk tas ieguvis konkrētākas aprises, līdz pavisam nesen - 2017. gadā renovēts par veseliem 106 000 eiro.

Foto: Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas kolekcija "Zudusī Latvija"

Savukārt pirmais «McDonald's» restorāns Rīgā atklāts 1994. gada decembrī, tas iekārtojies vecās kafejnīcas «Luna» vietā.

Foto: Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas kolekcija "Zudusī Latvija"

Fotokolāžu autors - Jānis Škapars.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu