Nacionālajā teātrī iestudē Žana Lika Lagarsa lugu «Tas pasaules gals»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Nacionālajā teātrī tiek iestudēta Žana Lika Lagarsa (1957-1995) luga «Tas pasaules gals» Ināras Sluckas režijā, informē teātra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča.

Izrāde stāsta par jaunu cilvēku, kurš pēc daudzu gadu prombūtnes, ko pavadījis tālu no mājām, atgriežas pie ģimenes provinces pilsētā, lai pavēstītu mātei, brālim un māsai kādu bezgala svarīgu jaunumu par savu dzīvi. Izrādās, ka izdarīt to nemaz nav tik viegli.

Lagarss ir viens no ievērojamākajiem franču 20. gadsimta otrās puses dramaturgiem, kuru Latvijā pazīst pēc viņa lugas «Spēles varoņi», kā arī Ksavjera Dolana filmas «Tas ir tikai pasaules gals» (2016).

«Ne tik bieži iznāk sastapties ar patiesi augstvērtīgu mūsdienu dramaturģiju. Aktieri, režisoru un autoru Lagarsukā dramaturgu pa īstam atzina tikai pēc viņa nāves. Līdzīgi kā ar daudziem māksliniekiem, kurus dzīves laikā nesaprata, nenovērtēja. Tā ir dīvaina klātesamība procesam, kad tu strādā ar tāda autora darbu, kuru vēl pēc gadiem pazīs pasaule. Jau šobrīd Lagarsa lugas pieskaitāmas pie franču dramaturģijas klasikas un viņš ir Francijā visvairāk spēlētais mūsdienu dramaturgs līdzās Čehovam un Moljēram. Autors, kurš vienkārši un dziļi stāsta stāstus par mūžīgām tēmām - dzimšanu, nāvi un mīlestību,» lugas iestudēšanu aprakstīja Slucka.

Izrādes lomās iejutīsies aktieri Kaspars Zvīgulis, Dace Bonāte, Sanita Pušpure, Evija Skulte un Ivars Kļavinskis. Iestudējuma radošajā komandā strādā arī scenogrāfe Marija Ulmane, gaismu māksliniece Lienīte Slišāne, tulkotāja Inga Rozentāle, kustību konsultante Agnese Vanaga, video mākslinieks Toms Zeļģis, kā arī producente Ilona Matvejeva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu