Jaunā Pļavniekkalna sākumskola varētu uzņemt līdz 650 bērnu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Ķekavas novada pašvaldība izveidojusi jaunu Pļavniekkalna sākumskolas attīstības vīziju, kas paredz, ka jaunā skola varēs uzņemt līdz 650 bērniem, pavēstīja Ķekavas novada domē.

Vīziju sagatavoja izveidotā darba grupa, kurā strādāja pašvaldības speciālisti no Izglītības, Attīstības un Telpiskās plānošanas daļas, Pļavniekkalna sākumskolas direktore un skolas vecāku padomes pārstāvji.

Atbilstoši vēlamajai skolas attīstības vīzijai jaunā Pļavniekkalna skola tiek paredzēta kā «vienas pieturas skola», kas nozīmē, ka tā būs atvērta no plkst.7 līdz plkst.19. «Bērniem pēc mācību stundām tiks nodrošinātas pagarinātās dienas grupas, plašs interešu pulciņu piedāvājums un launags, kura nodrošināšanai būs nepieciešams arī neliels vecāku līdzfinansējums,» norāda domes pārstāvji.

Ņemot vērā, ka skolas vīzijas īstenošana prasa no pašvaldības ievērojamas finanšu investīcijas, gan raugoties no būvniecības, gan pēcāk no uzturēšanas viedokļa, to plānots īstenot vairākās kārtās.

Pirmajā etapā plānots izbūvēt sākumskolu un sporta laukumu jaunā vietā Katlakalna vai Rāmavas teritorijā, kas būs paredzēta 500 bērnu uzņemšanai no 1.-6.klasei ar trim paralēlajām klasēm.

Otrajā projekta kārtā plānots uzbūvēt skolai piebūvi bērnudārza vajadzībām, kas varētu uzņemt līdz 150 bērniem, bet trešajā, izvērtējot izglītojamo skaitu, paplašināt skolu ar 7.-9.klasi.

Plānots, ka jaunajā skolā tiks nodrošinātas ne tikai jau esošās izglītības programmas, ko jau šobrīd īsteno Pļavniekkalna sākumskola, bet arī pamatizglītības «STEM» virziena programma, kas iekļauj sevī izglītības, tehnoloģijas, inženierzinātnes un matemātikas programmas un sniegs vecākiem iespēju bērnus izglītot eksakto zinātņu klasēs, kas papildinātas ar valodu apguvi vai mākslas novirzienu.

Darba grupā tika analizēti arī vairāki varianti iespējamajai jaunās skolas būvniecības vietai Katlakalna un Rāmavas apkaimē, izvērtējot to no dažādiem aspektiem, piemēram, esošās infrastruktūras un inženierkomunikāciju pieejamības, zemes platības un piederības, nepieciešamā investīciju apjoma un projekta realizēšanai nepieciešamā laika resursa. Taču pagaidām konkrēta skolas būvniecības vieta vēl izvēlēta nav.

Nepieciešamību pēc jaunas un plašākas skolas, kas varētu uzņemt daudz vairāk audzēkņu nekā esošā Pļavniekkalna sākumskola, kur šobrīd mācās aptuveni 200 bērnu, dome pamato ar lielo bērnu skaitu un jaunu ģimeņu ienākšana novadā, kā arī vērojamās šajā jomā pieaugošās tendences.

Plānots, ka jaunajai skolai varētu piesaistīt arī bērnus no blakus esošām apdzīvotajām vietām - Alejām, Katlakalna, Rāmavas, Valdlaučiem, Baložu pilsētas -, kuri šobrīd mācās lielākoties Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu