Ušakovs nekomentē KNAB sākto pārbaudi par bezmaksas koncertu Lucavsalā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) nekomentēs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sākto lietvedību par iespējamu administratīvo resursu izmantošanu priekšvēlēšanu aģitācijai, īsi pirms pašvaldību vēlēšanām rīkojot grupas «Bi-2» bezmaksas koncertu Lucavsalā, teica politiķa preses sekretāre Laila Ivāna.

Aģentūra LETA Rīgas mēram, vaicāja, vai saistībā ar šo pārbaudi viņš nav aicināts uz KNAB sniegt komentārus, kā arī, vai viņš būtu gatavs atmaksāt par koncerta rīkošanu iztērēto naudu, ja KNAB konstatēs pārkāpumus un lems, ka iztērētā nauda ir jāatgriež.

Tomēr Ušakova padomniece uzsvēra, ka līdz KNAB pārbaudes pabeigšanai viņš komentārus nesniegs.

KNAB par koncerta organizēšanu Lucavsalā sācis lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā. KNAB Politisko organizāciju finansēšanas kontroles nodaļas vadītāja Amīlija Jaunskunga skaidroja, ka šobrīd lietā turpinās pierādījumu izvērtēšana un administratīvā pārkāpuma lietā iesaistītās personas sniedz savus argumentus un viedokļus.

«Administratīvā atbildība par administratīvo resursu izmantošanu ir paredzēta fiziskām personām, kuras pieņēmušas lēmumu par valsts vai pašvaldības resursu izmantošanu priekšvēlēšanu aģitācijas mērķiem. Mēs esam sākuši lietvedību pret tām amatpersonām, kuras pieņēmušas lēmumu par administratīvo resursu iespējamo izmantošanu priekšvēlēšanu aģitācijas mērķiem,» norādīja Jaunskunga.

Lai arī Rīgas domē arī pirms pašvaldību vēlēšanām tāpat kā šobrīd valdošās partijas ir «Saskaņa» un «Gods kalpot Rīgai», KNAB priekšnieka vietniece Ilze Jurča nekomentēja, vai KNAB savas aizdomas vērš uz vienu konkrētu partiju.

KNAB priekšnieka vietniece gan neslēpa, ka ir sarežģīti pierādīt to vai pašvaldības pārstāvji apzināti realizē priekšvēlēšanas aģitāciju, rīkojot koncertus pirms vēlēšanām. «Ir jāpierāda cēloņsakarība starp to, ka pašvaldība, nodrošinot sabiedrības kultūras dzīvi, vienlaicīgi veic arī aģitāciju. Šīs cēloņsakarības pierādīšana ir ļoti sarežģīta un grūta,» norādīja Jurča.

Ņemot vērā KNAB pārstāvju atturīgos komentārus, šobrīd nav zināms, vai kādas personas saņems administratīvu sodu, un vai koncerta izdevumi būs jāatskaita valsts budžetā.

Pērn 27.maijā krievu grupas «Bi-2» koncertu Lucavsalā apmeklējuši aptuveni 35 000 cilvēku. Koncertu rīkoja «Rīgas Tūrisma attīstības birojs». Koncerts apmeklētājiem bija bezmaksas un tas nodibinājumam izmaksāja 203 538 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu