Sīrijas pretgaisa aizsardzības sistēmas pārtvērušas vairākas Izraēlas raķetes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Sīrijas režīma pretgaisa aizsardzības sistēmas pārtvērušas vairākas raķetes, ko Izraēlas lidmašīnas izšāvušas uz militāro objektu netālu no Damaskas, trešdien paziņojusi Sīrijas diktatoram pakļautā armija. Izraēlas armija vēl nekādus komentārus nav sniegusi.

«Šorīt Izraēlas militārās lidmašīnas izšāva vairākas raķetes no Libānas gaisa telpas uz vienu no mūsu armijas pozīcijām Damaskas apvidū,» paziņoja armija.

«Mūsu pretgaisa aizsardzības sistēma tās nobloķēja un to lielāko daļu iznīcināja,» teikts armijas paziņojumā.

Ziņu aģentūras AFP žurnālists Damaskā ziņoja, ka ap plkst.3.30 pēc vietējā un Latvijas laika dzirdējis skaļus sprādzienus.

Londonā bāzētā cilvēktiesību organizācija «Syrian Observatory of Human Righs» (SOHR) ziņo, ka vismaz dažas Izraēlas raķetes ir trāpījušas militārajiem objektiem netālu no Damaskas.

«Sīrijas pretgaisa aizsardzības sistēma nobloķēja daļu no raķetēm, bet citas trāpīja munīcijas noliktavām» uz ziemeļrietumiem no Damaskas, sacīja SOHR direktors Rami Abdelrahmans.

Šajā apvidū atrodas vairāki militārie objekti un zinātniski pētnieciskais centrs, kam ASV vairākkārt piemērojušas sankcijas par iesaistīšanos ķīmisko ieroču ražošanā. Arī Francija piemērojusi sankcijas šai institūcijai.

Izraēlas izšauta raķete trāpīja centram 2013.gada maijā, bet septembrī tika bombardēta centra filiāle Sīrijas rietumos.

Izraēla ir veikusi vairākus desmitus gaisa uzlidojumu Sīrijas armijas un to sabiedroto pozīcijām, apgalvojot, ka tādejādi cenšas apturēt ieroču sūtīšanu Libānas kaujinieku grupējumam «Hizbollah».

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu